heyy guys ..thank you for viewing my official page okay .. do follow do talk to my shout box ..tehee ~ im simple girl only .. ''LOVE RED LOVE ME ! LOVE BEAR LOVE ME ! LOVE CAT ALSO LOVE ME .. ~~ .. '' im so crazy of them ..thats all .. ~do not forget to follow me~thank you dear friends .. TiNgGtOnK !

Thursday, 29 December 2011

berjumpa dengan yang tersayang

Assalamualaikum .. 
heyy frenn :) .selamat hari jumaat yaa kawan kawan .. yg lelaki tuh hampa pi msjid kan td ? hehe bagus lahh .. ''awak nampak handsome n kachak bila awak pergi masjid ''  hihik .. okey lahh now i wanna update bout 

yesterday ! weheheu .. kemaren aku kluar dgn kawan-2 lama aku yg time form1-form3 ..dah 2 taun kami x jumpa ! gilaa rindu n terubat jugak kemaren . hehe ~ .. bestt dapat berjumpa wlwpon x smua :) .. kawan2 aku

 lanie tudiaa tinggi .. segak comei kemain dahh .depa ney single lagi termasok aku HAHA .. (pulonnya ayat ) =.=''  .maklumlaa lama x jmpa depa kann .. antara kawan-2 aku yg aku rindui .. nur fathirah yusoff (fath), nur

 farah raeina bt fisol (klent) n nabila bt hashim (nab ).. wehheheu .. wlwpon satt ja jmpa td mmg syiok n rindu terubat .heh harap lepas neyy bole jumpa lagi naa .. aku rindu n nak storyy pnjg2 ngan hmpa tp masa xbnyak kan kmren wlwpon sehari suntuk heeh .. oke laa jum mai2 aku perkenalkan kawan2 aku .. :)


ting ting ..  nama dia fathirah hehe .mmpunyai mulot yg kecik dann murai :D .
ahaha .rindu sgt2 sama dia ouhh . my best fren :)

ting ting .. nama dia farah raeina hidung dia terpacak sgt lau tgk depan2 haha
gelak sntiasa aku duk ngan dia ni :) . missyouuuu !! .. my best fren ..

ting ting . nama dia nabilaa .. spontan jaa dia cakap n penoh dengan emosi dan gaya HAHA
missyouuuu nab :') ..my best fren ..

ini kisah kami semua ! haha

sorang2 aku pon jd laa :)

yess ! depa pendek aku tinggi ahaaha

(^___^) .. fren for ever n ever :D

sengih sorang2 aku jakk -__-''

weheheu ~

fath sorry aku terbuat muka bosann ahaha .. hg tengah cerita kan :D ..
seriusly best cerita2 hg :D hehe

ceni laa .. banyak cerita bila dah berjumpa hehe


okeyy .. habes dahh :) . xlarat nak upload byk2 ..lambat dohh .. n thank you verrryyyy verry much to maula sbb jd cameraman kami kemaren .. hihik .tanpa anda .tiada pic kami HAHA .. thengs ya for everything 

haha ^__^ ..  lepas tuh .. depa ni ajar aku baca komik specially fathirahh .dia hasut aku beli komik lawak .heh .. aku try laa beli komik tuh .. n kawan2 juga bole jea beli oke .. ada lagi dekat city plaza bwah skali . nih dia komik tuh .


aku beli yg ni jaa .. fathirah beli byk laa sbb dia pncinta komik hehe .. oke lahh .. pyepyee .. 
JANGAN LUPA KAWAN yee .
 Assalamualaikum :)

Tuesday, 27 December 2011

CErItA LaMa aNtARa aKu dAn ................

Assalamualaikum . 

hyee blogger guys :) .. okey lahh kali ni kirara tak mao mengarot panjiang panjiang sangatt haha .. tpi nak mengarut jugak la ^__^  .. ekceli laa ni pukoi 2.17 am .wahaha mataku masih segar dan malam masih muda 

bg ku .bulan tersenyum riang melihatku .tudieen ayat haprak ! (>__<) ..aku x boleh tdoe ni .hurmm .. so bosan bosan meh aku update belog ni meh2.. BISMILLAHIRROHMANIRROHIM .. okey aku nak cerita 

nih fasall gilaa lama berkurun dah kejadian ini berlaku .. tapi dalam tahum 2012 laa bukan zaman aku tanak tanak yebina dulu kayh :)  .. cerita nih fasal aku dan geng2 KRS pergi mendaki Gunung Jerai .HAHA ..  coihh 

! p gunung jerai ja pon .. yaaa ! memang SAJA PON tp aku n the gang pergi mendaki beb ! panjat bukuit bukuit  bukan nyaa naik kuda ! bukan naik keta ! bukan naik motosikal ! bukan naik kereta dan bukan naik 

basikal serta fixie juga ya ! (ouhh menn , mengarut smkin menjadi jadi) biasa laa kan :)  ..k lahh kami p tuh pagi n bertolak daripada sekolah pukoi 5 pagi wahahaa ~ aku lupa laa date dia bila haha sebab dah lama kan

 hehe .. nak p ni msti laa cari geng kann .so aku n sahabat tembun aku nadiah aka cik lalla HAHA .kami p sana .. rabat gunung 2 org kami .coih *buat mcm org len xdak dah kan .ermm slom naik tuh .pastikan bekalan minuman cukop ! kerana amat2 dahaga nnti ..bekalan makanan seperti BUAH EPAL , CHOCLATE BAR 

, dan mcm2 lagi laa tp yg bersesuaian la kan .first2 kami nak naik tuh pkoi 9 pg selepas breakfast semua .. kami mula mendaki ..tiba2 somthing berlaku kt aku .hampa tao apa dia ??? nak tao dak ?? mai aku nak 

habaq ! .. perot aku mula rasa x sedap perot then kepalaku pening n mukaku pucat ! daki baru 10 minit .aku pon xtao laa sebab apa jadi mcm ni ..memang time ni seram laa .semua JPA .cikgu2 ustz2 risau dengan 

keadaan aku sebegitu rupa .pastu ada ustaz kata '' turun balik laa dia nih . mcm xboleh p ja '' atudiaaa dalam hati aku ''penat2 aku daki sia2 jalaa heh '' pastu xpa laa then aku abaikan rasa x sedap bdan smua tuh tiba2 aku terberhenti thenn ''BUWERRKKKKKKKK !!'' muntah sedaih HAHA .syiok wey ! muntah dalam hutan 

. *euww kirara loqlaq . hehe dah cerita betul ni .. :) kawan aku nadiah pon turut risau dengan keadaan aku nih huhu .. lepas2 tuh pihak JPA (Jabatan Pertahanan Awam) telah bg aku air glucose ,aku minum laa then 

selepas 15 minit kod aku jalan , aku rasa perghhh ! betol2 tenaga beb ! hehe .. memang pengalaman laa .. kami daki kul 9 pg then sampai kul 6 ptg cmtu laa .. xsilap aku .memang lama kan tp best sampai termuntah hihi...suasana memang best .kami duk atas tuh selama3 hari 2 malam .. mcm2 aktvti laa kami buat .. haa penat

 cerita aeh .. time kami mendaki tuh kami mndaki melalui bukit2 bukannya melalui jalan tar so agak mencabar dan bukit dia pon style menjunam macam mana taktao nak habaq memang cabaran gila gila laa ..huhu .. hmpa percaya dak ni ?? x percaya xpa aku ada bukti ..SAKSIIIKANN ...............................................

.
.
.
.


.
.
.
.
.
ops ! pic kecik HAHA time nih na mendaki gunung :)




yeah ! dah sampai .ahli2 khemah :)
nad .shima.aku.am (^_^)






neyy otw nak turun pulakas .abaikan BURN di muka (T__T)


org lain penat tp kami bole buat PEACE lg haha


dan lagi nak snap :)


with cik lalla tersyg :D


wahh sapa neyy ??  (O___o)


with geng JPN hehe .. 


jalan tar untun turun >,<


=.='' (^___^)
peacee ! aku nak gak haha










yeah ! akhrnya sampai di kaki gunung :D  .muka penat wey !


okey ! yg tu jea laa bukti2 dia hehe .. balek2 rumah aku demam HAHA =='' batok2 .apalaa kirara ni haihh ! 

apa2pon kepada adik2 yg masih berskolah or kt sapa2 pon naa bila ada jaa aktvti lasak mcm ni jangan 

lepaskan peluang ya n jgn takot2 haha semua nih pengalaman yg best ! weheheu .oke papai 
~ Assalam :)

Friday, 23 December 2011

first time pegang ular

Assalamualaikum . 
hyee frenn :) ..aaa penatnyaaaaa !!! .. ekceli aku baru jaa balik dari p bercuti neyy hihi ..alahh 2 hari ja pon . x lama .sebabnya besok hari sabtu ada hal lah :)  .. aku p bercuti nih tempat biasa yg org selalu pergi lahh .. 

cameron highland =) ..wah2 aku baru ja balek dahh nak update belog HAHA .maklum laa aku drive sat jaa td kes x dak lesen hihi *tipu >.<  ..biasa laa kan dah bercuti kt cmron hghland ada apa sangat .. ladang teh 

,strawberi.bunga .sayur2 .. :) .aku p nih dengan fmly aku n bapa saudara aku .so 3 family laa :) .konvoi ney ekceli .weheheu ~ best woahh .. kepada yg x dapat mengikuti percutian neyy .specially to my kakak at uia

.besok buat exam baik2 ya HAHA .,my abang at madinah ..nty balik kita p sama sama heeh .n my cousin faiz ..huhue ..erh malas nak cerita pnjg2 ..jum kitew tgk pic okey .x bnyk sangat ponn .. (^__^)

tiba2 pic ITIK dulu .tgk itik aku miss laa kt some1 mmbe aku hihi :)

yeahh ! strwberi time :D

baru dapat kutip sikit dah snap pic bagai HAHA >,<

muahx siket kt bunga neyy :D

aku suka bunga *tiba2 hihi

lagi !

kura2 neyy besaq gedabak ! .. haa dea slow mcm org tgh tgk pic ney laa ha haa hampa laa
eyh2 hampaa laa yg duk tgk pic nih n baca ney HAHA
*joke

dea suwo aku snap pic dea weyy ! haha

at ladang teh :)

 yahh ! pic sikit jea sebab dalam fone aku .pic byk dalam fone kak aku haha *byk laa sgt :p . thenn nak balik tuh kami singgah kt bukit merah .laketown resort .. tang nih best wehh !! aku dapat pegang ulaq ..mula mula tuh aku mandi dulu dengan kazen aku n kakak aku n mak saudara aku then lepas mandi tuh laa salin2 baju keluar jaa nmpak ulaq .mata aku terbeliak mulut ternganga HAHA .perghh ! aku teringin lama dah nak pgg ulaq  ney last2 dapat jugak hihi ..mula2 tuh ada 'eeeee gelinyaaa' tapi dah lama2 rasa best pulak HAHA .comel pulak ulaq ney aku tgk .aku ingat nak buat aksi mencium ular td haha tp err .. malu pulak sebab ramai duk tgk aku pgg ulaq ney .malu kod  >.<  hihi ..ayah aku pon terkejut weh anak dia pgg ulaq haha .. jum2 tgk pic apabila kirara mula bermanja dengan ular .
chak ! terengg
nama    : ular sawa
umur    : 4 tahun
berat       : 30 kg

time ney aku jerit kuat .abang tuh pon tkot tgk aku pgg ulaq dea HAHA
OKEY laa ..yg tuh jea .. pling best bercuti kali nih .. aku dapat pegang ulaq dengan senyuman dan beraninya HAHA .dah ular tuh xdak bisa .cuba ada bisa .mampos aku nak pegang HAHA .okey laa kawan2 .. jmpa 

lagi dalam episod seterusnya .hihi .daaa ~ enjoy ur day .

NAMPAK SESUATU YANG LUAR BIASA BERANI BERANIKAN DIRI ANDA BUKAN SELALU =)

Saturday, 17 December 2011

Eeee Gerammnyaa akuuu !!!

Assalamualaikum .. 
hello mai prenn .. hau R yu .. *BAJET PNDAI SPEKING choiihh haha .okey lahh hari nih kirara nak Hupdate fasalll ''EEEEE GERAMNYEE AKU'' .. entry nampak mcm ''eyhh apa pasal pulak dengan dia nih 

tiba2 geram x tentu fasal'' HAHA .okey2 meh aku nak cerita meh2 .. macaaammmm nih cerita dia . aku ada sorang kawan nih ,  dia baik laa kann .. hurmm . aku suka cara 

dia .hope2 aku bole jadi mcm dia suatu hari nanti .. :) aku geram sangat dgn dia nih .. nak tao pasaipa ?? sebab .. aku nak cubit2 pipi dia nih ..xdak apa apa pon saja jaa tajuk mcm tu .. buat terok sikit 

.hihi ..aku kenai dia nih ermmmm dari sekolah rendah lagi then time sekolah rendah pon jarang laa sembang2 dgn dia .sebab masing2 ada GENG laa katakan .aku 

dengan geng aku dia dengan geng dia ..hoho .. setakat jeling sebelah mata jaa dulu .. tapiiiiii sekarang nih ..perghh !!! tiba2 jaa aku bole rapat dengan dia nih .. sekola mana sama pon :) .. ermm strt form5 laa kami rapat . huehue ..tuition sekali pon x ..  tpi macam mana aku boleh rapat .. jengjengjengg ~~ melalui 

FACEBOOK . hehe ~ ..aku nih jenis suka sangat berkawan .. so jgn laa cakap aku sombong bagai oke :p ..  kami selalu lah keluar bersama sama .. spend time with her ..aiceewahh bajet minah saleh pulak kau ye kirara . 

:p  ..okey laa sambung dengan story aku td oke . ermm kawan aku nih baik tao dakk .. nama dia ZAWIAH ROSLAN hihi . aku pnggil dia nama manja JOYAH . haha .. dia slalu cakap muka aku mcm MINHO hahaha *perasan sat .joyah jgn marah tp saja ku nak bg hg marah naa HAHA  .. ekceli aku nih shuke gila kt LEE 

MINHO .wahh wahh wahh :D .. hihi . ermm oke lahh . dah x taw nak merepek apa lagi nih .. jum2 kita mengenali PUAN ZAWIAH aka JOYAHH !! ..ops ! CIK ZAWIAH :D . hehe . watchaaa ,, 



terenggg ni laa ZAWIAH ROSLAN :)  .


tinggtingg . comel kan ? :)

lau tgk real muka dia mcm baby pon ada hehe

yeahh ! bersama huda :) .. 

mulut kami sama kan ? HAHA

depa 2 nih skula skali .huda bdak tusyen aku hihi :)

huda ! apa nih HAHA :D .

yeahh ! :)

dia nih saja suka memenuhi memory card aku =.=''  naseb muka comei HAHA
*joyah ! jgn perasan nah .saja ja aku kata centu hihi

stdy sampai peluk buku aeh meah ! haha :D

hehe ~ :) kami suka dating 2 org :)

kami ada aishhkrem . hmpa ? ngahaha :p

erkk ? hee~

lagi ??  =.=''

semua tempat kalau bole kami nak snap HAHA kan joyah kan :)

jgn bosan oke :)

kirara nak tiru mulot joyahh haha

erhh ! last stdy ngan joyah nih ekceli :'(
yeahh ! tu laa pic2 kami .. joyah! aku nak ckap hg comel mcm baby hihi :) tp malas nak ckap depan hg stg hg perasan ja lebih HAHA .. besa laa kami suka melawakk ..melawak kasaq ..huehue .. joyah nih pon sukaa ja 

buat aku gelak .ayat yg kluaq dr mulut dia .perghhh spontan buat aku gelak + lawak laa jgak heh .. kami bukan satu skolah tapi kami bole jaa rapat .kenapakah anda tidak boleh ? haha .oke laa ..aku nak update nih .. buat temanku joyah .. ilappchiuu tau :-*  ..

BERAMAH MESRA TAK RUGI PON MALAH MENGUNTUNGKAN (^__^)
okeyy tata ~~ :)