heyy guys ..thank you for viewing my official page okay .. do follow do talk to my shout box ..tehee ~ im simple girl only .. ''LOVE RED LOVE ME ! LOVE BEAR LOVE ME ! LOVE CAT ALSO LOVE ME .. ~~ .. '' im so crazy of them ..thats all .. ~do not forget to follow me~thank you dear friends .. TiNgGtOnK !

Sunday, 31 July 2011

PART II : sebelum kedatangan RAMADHAN AL-MUBARAK :)

ASSALAMUALAIKUM ..
haipp2 .. :)  
disini aku nak cerita pulak .. kisah aku n fmly pada malam seterusnya ..
iaitu hari sabtu ..malam ahad :)
al-kisahh ~ , aku kuar ngan mbe pergi lib pg tue , sampai petang pkul 6 kot baru balek ..
balek2 tu aku terkejur apasal mak n kakak2 aku siap kemain ag nih kan.. rupa rupanya
fmly aku ada plan nak pergi penang ^_^
mula nak pergi perlis , tp TERpergi penang pulok ..pergi sana saja jaa tgk jalan pulau pinang mlm2 haha
aku pergi sana .. menaiki kereta lahh hee ..tp nak pergi sana .. kami naek feri :)
tinggtonk ! ..besa laa kan , aku nih penat gila
dah laa p stdy balek2 dgan pening lagi pastu p penang lak ..
aiyakk apa2 pon xpa aku suka berjalan ^__^
bukan aku saja , fmly aku pon kaki berjalan :)BEST2 
hee ~ .. kalau tgk pic2 aku jangan kutuk2 nahh , aku serabai tahap gaban time nih ..
hee yealaa letih tertidoe pulak dalam kereta he ~ .. 

MUKA EXCITED ! haha :p werkkk 
atas feri .. angin tipu mahkota aku ! haha :p (muka xbole belah lahh )


kt salah satu shoppng mall , penang :p  ..di mna2 saja ..msti dan nak snap :D


oke ! sudahh tgk pic2 titew kan kan ? jangan kutuk2 nahh memang serabai huhu
kami balek alor star jam 12 cmtu kod .. smpai rumah nak dekat pkol 2 pgi jugak lahh ..
huhuu ~ BEST2 :)
oke laa sampai disini saja ..
tggu ! nak update sal mbe pulak :D
pic ja x sampai lagi :)
oke lahh babai boboi bebei 
toinktoink (^_____^)


sebelum kedatangan RAMADHAN AL-MUBARAK :)

ASSALAMUALAIKUM..
heyy2 ..td aku baru saja post pasal xdak pic :)
skg pic dah ada ..hee
tp dgn fmili saja ..dgn mmbe xde lagi huhuu ~
oke cmnih ceritanyaa , hari jumaat haritu aku dan fmili pergi baling,kolan air panas :)
dulu aku pernah p dah , tapi balik2 tu aku demam .so agak takot nak p huhu tapi ALHAMDULILLAH ..
hee ~ memang best lahh .. mlm tu aku tusyen ..sedih laa ingat x boleh nak p tsyen dah ..
tgk2 mak aku cakap p lepas aku balek tsyen ..ALHAMDULILLAH ..hee
legaa rasanya sebab minggu lepas aku dah x p tsyen tu hee
kami gerak g sana lpas aku tsyen jam 10.30 cmtu lah ..
kami p scara convoi *betoi xtw eja HAHA ..
convoi dgn pak n mak sdara aku ^_^
so ramai lahh n meriahh :)
sampai di sana jamm ermmm ekceli aku lupa lahh hee
nak dekat pkul 12 jugak lahh hee ~ .. so sampai2 tu ayah aku booking bilik ^___^
lpas tu kami mengisi perut kami yg sedang berdangdut remix ..
lepas kami makan tu lahh kami terjum kolam ayaq panaih (kolam air panas) *maaf saya suka loghat kedah :)
masok2 makkk aiiiiiiiiiii gila ramai weii ! full kolam nuhh mcm anak ikan pulok ak tgk haha
stg aku p kolam sekali aku jadi anak ikan  =.='
biaq lahh anak ikan pon anak ikan lah haha ..
so aku n fmly pon cari lahh part yg sesuai untuk unwind :)
ekceli aku pergi nih dapat hilang sikit tekanan yg ada dlm pala otak aku nih ..huhuu
kami duduk situ x sedar ..selesa jaa ..aku hanya rendam kaki aku dalam air panas tu ja ..huhu
yg tu ja aku mampu .hee panas wei ! tp cousin2 aku terjun ..mandi mcm tu air salji pulak ..aiyaa ..
aku pon lama kelamaan memberanikan diri pergi ke tengah kolam ..
huh ! semput jugak lahh haha .tp yeayy ! aku berjaya sampai ..
aku rendam diri aku sampai pinggang ja ..haha ..
memang best lahh .. memang laa ramai kan tapi kami p mcm kami jaa da kt situ time tu .haha
(^_______^) ..

aku sedang memerhati gerak geri air ahaha :p

cousin aku  =.='' haha

with my sistaa ! .. ramai cakap aku kakak dia adek ..   -.-'heyy dia lahh kakak aku adek :p sebab dia kedeng mcm kucing aku LILO haha

okee .. hee tu lahh diaa saat2 kami bersama ..toink toink ,,
mlm tu jugak kami balek sebab besok tu kak aku yg sulung kena kerja ..huhu
sobb sobb :)
kmi balek dlam pkul 3.30 pagi kot .. sampai rumah nak dekat pkul 5 pagi jugak lahh
huuu ~ (^______^)
penat memang penat tp BEST ! :D
oke itu jea ..
see you in part 2 oke :D
daa ~




sebulan saja kan :)

ASSALAMUALAIKUM ..
hello blogger .. 
ekceli aku nak update belog pasal mcm2 hee .. tapi pic2 smua ada kt photogrpher2 yg terlibat 
haha . nty bila pic dah sampai kt tgn aku , aku update nah :)
so .. ermmmm 
aku mengambil kesempatan nih nak ucapkan
SELAMAT BERPUASA kepada seluruh umat ISLAM :)
puasa nahh , jgan cuba cuba xmo puasa lak au ,
x baek gitu ^_^  ..
semoga amal ibadat kita diterima oleh Allah ..
rebutlah peluang di bulan ini untuk meningkatkan amal ibadah kita :)
hope2 sempurna semuanyaa ,
solat terawih jgn lupa nah kawan2 haha *aku peringat org , aku pon sama ja =.=''
oke lahh disini sajaa
~RAMADHAN IS A MONTH OF ALLAH~




Thursday, 28 July 2011

..suka duka bersama slamanya .. ^__^

ASSALAMUALAIKUM ..
heyy :) .. rini mood aku baek sekali :)
then ada masa nakk cite pasal diowang nih ..
siapa diowang ???
nakk taw dak dak dak 
haha
*saya suka loghat kedah ..
harap maklum :)
nih yang aku maksudkan ialah teman teman saya yang sntiasa ada smasa duka atau suka :D
depa nih ialahh cik lalla a.k.a nadiah , mon a.k.a syifa farhana , alai a.k.a alina 
(^__^)
hgpa memang terbaek laa wei )
thengs au jadi kawan2 aku yg sntiasa faham dgn aku :D
paling2 slalu bersama ..
cik lalla lahh :)
hee thengs dear :)
depa nih x pernah tggai aku pon ..time ada prob depa nih laa yg bg nasihat dan sbgainya 
(^__^)
bertuah aku dpat kwan cm hgpa 
hope friends foreva n eva yeah yeah yeah :)
love you (n__n)
iskk iskk terharu lakk ..huhu

nihh time gila gila bersama LING LING saya haha .. ilysm :)

time nih gila gila bersama mon mon saya :) .. ilysm ^_^

nihh bersama radio saya :D  ..ilysm :)
yess itu lahh kami .. hee
*weii pic kita kt taman peremba aku cari x jmpa huhuu ..
law x nak upload yg tue ..huhukk sedeyy :'( sobb sobb :-(
terengggg sudahh update ..heee
so bila dah dapat kawan tue hargailahh die oke ..
kalau dy x elok tue nasihat n tegur laa ..
hati bole berubah kan just take time jea .. oke ?
kami smua SPM taun nih ..
hope berjaya melepasinya dgn kptsan yang cmerlang..
ameen ~ :)
'seorang musuh terlalu banyak untuk kita , beribu rakan sikit buat kita '
no money no cry , no friend i cry <3
kawan biar berbillion million :)
so kawan lahh dgn smua org oke ..
(^_____^)
tinggtonk ! 



Sunday, 24 July 2011

..MY NEW NAME but not my real name ..

ASSALAMUALAIKUM ..
haii guys ..
td aku update sal sedih sgt kan ?
skg aku dah happy ..
disebabkan mmbe2 rmai bg nasihat :)
thengs cpew yg nshat aku td ..
aku hargai sgt n love you all :)
tanpa korang aku myb x happy lagi :)
oke bab nih nty aku update len ,
skg aku nak gtw , nama baru aku
drpd KIRORO bertukaa ! mnjadi KIRARA :)
harap mklum .. KIRARA ..mak aku yg pnggil ..
first2 mak ak dgar kiroro . mak aku ada sbut kirara
so agak oke la kan ..hee ~
aku pon tuka laa kirara
:)  ..yealaa ..cik lalla pon rajen pnggel aku kirara
so aku letak nama nih , nama kmi nak sama gak kan
kirara n lalla :)
oke lahh ini jea nak update pon hee ~
btw lagi sekali thengs cpew yg ada time aku nga badmood td :)
thengs sgt (^__^) 
daa ~ salam 
toinktoink :)




hanya berserah kepada Maha Pencipta

Assalamualaikum ,
haii guys .. rini aku sedihh bangat .. aku pon x tau lahh sebab apa :'(  ..
da lama , tp hari nih plg ak rasa .. aku hanya mampu berserah kepada Maha Kuasa .
"Ya Allah,kuatkan lah hambamu ini Ya Allah , aku bersyukur dgn nikmat yg telah Engkau berikan kpdku ..
kuatkanlah aku untuk menghadapi ujian-ujian-Mu .. berilah aku petunjuk dan jalan yg benar Ya Allah "  :'(






Tuesday, 19 July 2011

Berada di Puncak Untuk Beberapa Jam ..

Assalamualaikum ..
chakk ! :o heyyy blogger ..
today i want to tell you about dot dot dot ..
heee ~ 
k laa .. ekceli bnda nih da lama , ak just malas nak update ..
ermm .. harii ahad hari tu kot ..ehehe *x nyanyok lagi okey *
petang ahad haritu , aku dkejutkan dgn berita 
'mlm nih bersedia , kita nak p gunung jerai '
who0aaa .. aku terkejut weh ! muka x taw laa mcm mna kan .. x sempat nak snap pulok ..ehehe
x bukan apa , terkejut laa , mlm-mlm nak p gunung jerai , korang x rasa seram ker ?
errr .. HAHA , sokey jea lahh
mlm tuh lepas solat maghrib , fmly aku pon bertolak pergi gunung jerai,kedah .
aku pergi nih sebab ayah aku ada program kt sana . sebab ayah aku sorang so , satu fmly aku pergi ,
bagus jugak lahh ' HAPPY FAMILY '
ehehehe :) .
takot jugak nak naik walupon pergi dgn kereta .. yealaa sebab kan malam ..hutan pulak dgn gunung lagi , nama pon gunung jerai kann .. huhuu~ 
ermm .jam berapa ntah aku n fmly pon sampai sana :)
alhamdulillah selamat smpai . =)
sampai kt sana , kami disediakan dgan bilik penginapan -.-''
pergi kejap jea pon , yealahh takot kami bosan pulak smntara mnggu ayah aku habes kerja ..
tapi time ayah aku ada prggrm tuh , kmi bersiar siar menghirup udara segar :D
seronok beb !
sejuk + pemandangan yang chantek + tenang . =D
sini ada gambar2 sikit yea kawan ..
(^___^) ..
toink toink ~ mari mari kita lihatttt !! 

heyy .. talk to my hand :P

aloe pic nih x nmpak spnohnya lahh .. huhuu .. :)
THE REGENCY JERAI HILL RESORT :)

PEACE !! =)


wahahaa candid ler konon2 ..   =.=''

peace again .. sorry der pic gelap ..
kan malam .. gelap lahh ^__^



okeyy sudah habes .. ehehe ~ ..
mlm tuh aku n fmly bertolak balek plak jam 12 tengah malam .. huhuu
sampai rumah pkul 1 kot .. x silap la ..
aku pon x engat sebab .. tertido dlm keta ..
yeala penat bekerja .HAHA *ngekk !
besok pagi tuh nak pergi sekolah ..
perrrghhh !!!
benganggggg !!! telinga aku weh .. hemmm
sabo jea lahh :(
sampai di sini saja ..
tinggtonk ! :)




Saturday, 16 July 2011

akhirnya :)



salam .. (^_____^) ..
 saja ja gedik update ..sbnarnya bkan ada apapa pon ..
aku happy hari nih .. itu jaa :)) ..tiba tiba jaa happy pelik hari nih ehehe ~ ..
thengs sapa yg wat aku happy .. :D  ..ekceli ..ak nga tnsion >,< ..tp da jadi happy haha ..
*ayat ngekk ja kan .. xpa xpa ak tao .. huhu ~
kbai :)



Friday, 15 July 2011

BENCI !!!

salam .. 
aku benci betoi laa org style nak meniru nihh .. 
be yourself okeyy .. apa yg aku buat smua nak buat .
.pastuh mai bdepan nan ak ..kemain nak sombong .. 
perghh ! peah toi .. >,< .. nseb ak jarang jmpa bdak tu law TIDAKK ! 
dahh lamaa ak ronyok ronyok muka dia buat kueh badak ! grr !
hang cakap hg mcm2 sgtt skg cpew yg tiqu cpew haa ?
buwerkk ! bajet laa hg weii ! ...
lw nak tiru tu tapa ..SILAKAN tp biaq kena gaya laa ..
nih wad aku jd HOT smua anggota badan aku >,< ..
dah laa tiru pastuh buat kemas + bajet + blablabla depan aku pehal ..
cakap tak jatuh lngsung der ..
huh !
sapa makan sugus terasalahh manisnya .. tq =.=''



Thursday, 14 July 2011

no money no cry .. no friends i cry ..

ASSALAMUALAIKUM ..
terenggg ~
hari nih aku berkesempatan nak update belog ..
weheuu ~ ~ ..
hari nih aku nak citer pasal kawan ..
toinktoinkk ..
ada apa dgn kawan aku??
hee ~ aku dapat kawan baru dri SMK JABI , Pokok Sena ..
depa nih p duk skola aku *perasan jea kan skola aku .. ehehe ~..
slama 3 hari ..
stay kt hostel ..
wenk2 ..
soo aku dapat beramah mesra dgn depa nih ..
dapat lahh kawan baru .. :)
depa nih p sebab ada pertukaran pelajar ..
pejalar2 smk jabi pegy skola aku ..*bapa kali aku na ulang -.-''
depa baek cekk .. rugi sapa yg x berkenalan dgn mereka mereka nih..
(^_____^) ..
dalam kelas aku ada 10 org ..
sorang jea laki ..cean kt dia ouhh .. >,< huhuu ~
tp xpa .. untuk belajar kann ..
9 lagi tu semuaaa perempuan ..
auchakkk ! haha
nih aku ada snap pic skit time bersama mereka2 nih ..
tp ada yg xmao masok sebab malu2 meow  ('')_('')
tp xpe .. sokkey jea lalink .. :)



nihh sebahagiann drpd mereka .. pelajar smk jabi smua pkai tdung hitam .
tdung puteh tuh smkak :)
smkak shotfom bg tettttt ! hee ~



nihh ada lagi ..toink toink ! opss ..
org atas tuh SORRY okeyy .. bercahaya sgtt der ..wakakaa ~
nmpak jari comell jea .. hee ~






sebelom depa nih pulang .. depa ada tulis surat sikit ... iskk iskk sedihh .. :-(
pic kt atas nihh laa surat yg depa bg ..
hehehe ~ 
terkejut ingat ada org bg surat cinta kt aku
haha ..rupa rupanyaa untuk satu kelas aku ..
*perasan x habes2 kann ..
........
best dapat jmpa nan mereka mereka nih .. :D
yeay ! dah habes update belog .. :)
nih jea laa cite aku kt korang2 smuaa ..
so law ada kawan baru tuh try lahh beramah mesra okeyy ,
dapat lahh tmbah kenalan :)
okeyy lahh ..
babaii ~ 
(^_____________^)
~ tatta titti tuttu ~


Saturday, 9 July 2011

saya feminat korea jugak .. (^__^)

Assalamualaikum  ..
haipp feminat feminat korea :)
tiba tiba aku tergedik sgt nak update sal diowang nih ..
LEE MIN HO + KIM HYUN JOONG
siapa pminat korea msti knal nan dowang nih kann ??
heee ~ ..
aku knal sejak tonton cite B.O.F ... wahhhh ~
sweeettt ! hee shuke shukee ..
x caya..ce tgk :)
toink toink !
aku pernah mimpi lee min ho n kim hyun joong mai kt aku ..
wahahaa ~ ..dngan senyuman .. :)
tba2 aku terkejut ..
bluppppp ! habes mmpi aku >,<
then tidoe balek .. mna tao dapat mmpi ag kan ..heee
rupa rupanya .. tiada lagi .. huhuu~
skg nih ..ak suka jugak lahh dgar lagu korea ..
mmndgkan kakak2 aku pon mmg peminat k-pop ! huh
ak pon tumpang 10 jari kaki .. (^__^)
jum2 kenal2 bersama 
boy boy saya ! hahaa ..sila jangan jeles okeyy .. 
heee ~ *perasan sat ja pon ..bukan betol kan .. hemm ('')__(")

ini kim hyun joong..
he said :
' eyhh haii kiroro blinkblink '
whahaha ~ <3

nih pulak lee min ho
he said :
'kiroro blinkblink ..this is yor u one n only '
haha ~


saja jea letak nama kiroro blinkblink kt caption ..
sebab kan ada penyanyi tuh ,
takot die terasa pulak ..
ngehee ~ 
okeii lahh ..sampai di sini saja .. wink wink
pye pye all feminat korea ..
toink toink (^__^)






Monday, 4 July 2011

PENGHAYATAN MAMPU MEMBERI KEINSAFAN




Assalamualaikum ..
berkenaan dgn tajuk .. kiroro nak share sikit about smthing yg kiroro dpt :) ..
nak tau x ?? hee .. jumm2 ..
kan ada video kt atas nih ..
tu laa kiroro maksudkan ,
okeyy ceritanya begini :)
ekceli .. kiroro busan sgt satu hari tu ..pastu tiba tiba hari kiroro nak dengar
lagu OPICK yg bertajuk RAPUH ..
lau sapa sapa yg x dgar lagi tu cer dgar :) ..
then kiroro pon dgar laa ..
dgr n dgr n dgr ..then terfikir ' eyhh apa maksud lirik dy aa ? '
pastu kiroro pon ulang laa bnyk kali nak bg fham dgn maksud lirik tuh ..
(^____^)
maksud dy amat mendalam .. n bg kiroro sedikit keinsafan ..
jum2 ..kita hayati nakk ? sapa yg xnak tu sokeyy..
kiroro x pksa . :)

detik waktu terus berjalan
berhias gelap dan terang
suka dan duka tangis dan tawa
tergores bagai lukisan

seribu mimpi berjuta sepi
hadir bagai teman sejati
di antara lelahnya jiwa
dalam resah dan air mata
kupersembahkan kepadaMu
yang terindah dalam hidup

meski ku rapuh dalam langkah
kadang tak setia kepadaMu
namun cinta dalam jiwa
hanyalah padaMu

maafkanlah bila hati
tak sempurna mencintaiMu
dalam dadaku harap hanya
diriMu yang bertahta

detik waktu terus berlalu
semua berakhir padaMu

nih laa penyanyi diaa .. chakk ! 



cuba korang hayati n fahamkan maksud dy ..
ia bole buat kiroro menitis air mata ouhh .. :'(



bagus jugak lagu nih ada kan ..
hee .. bole buat kiroro insaf sikit ..
keyy lahh itu jea kiroro nak share
SHARRING IS CARING :)
daa ~ :)