heyy guys ..thank you for viewing my official page okay .. do follow do talk to my shout box ..tehee ~ im simple girl only .. ''LOVE RED LOVE ME ! LOVE BEAR LOVE ME ! LOVE CAT ALSO LOVE ME .. ~~ .. '' im so crazy of them ..thats all .. ~do not forget to follow me~thank you dear friends .. TiNgGtOnK !

Thursday, 25 August 2011

2 INSAN 1 JIWA

ASSALAMUALAIKUM ..
heyy2jumpa lagi :) .. now tgk entry aku kan ..hee ~ apa yg 2 insan 1 jiwa nih erk?? wowowoo ~ sabar2 .. nak cite lahh nih ..

suatu ketika dahulu , kami ditempatkan di sebuah sekolah di yan . kami tak rapat sangat dulu .tp bole lah kalau nak cerita something and gelak gelak skali ..kami satu perangai jugak .and ..persahabatan kami mula erat apabila kedua dua kami pindah ke satu sekolah yang sama selepas peperiksaan PMR 2009 .. kami berpindah ke sekolah di Alor Star .kami ni budak kedah .
aku tak tahu pula dia pon berpindah ke sekolah sama dengan aku , bila aku tau tu .. memang best giler lahh ..
aku dan dia pon kawan lahh .. lama lama kami terRAPAT plak ..tapi tak apa .. aku suka sangat ..sebab dia seorang yang ambil berat dan sentiasa ada disaat aku memerlukan dia ..aku nak ucap berjuta juta terima kasih sangat dekat dia .. aku dan dia sentiasa kongsi masalah yang ada , tak pernah simpan pun .aku dan dia menasihati antara satu sama lain .. dan kami ingin berubah secara perlahan lahan ke arah yang lebih baik.banyak sangat kengan antara aku dan dia , tak terkira .tapi kenangan yang baru saja berlaku dan tak pernah aku lupa .. apabila dia senyap senyap menulis kad dan print gambar kami bersama .kad yang ditulis begitu bermakna buat aku dan insyaALLAH aku akan simpan semua kenangan antara aku dan dia selagi mana hidung aku masih bernyawa.aku terkejut apabila kami on the way pulang , dia menyuruh aku perhatikan barang barang di dalam beg aku tetapi aku hanya tersenyum dan dalam fikiran aku dia hanya ingin bermain main saja ..sebelom dia melangkah keluar dari kereta aku , dia berkata ' ada something dalam beg hang ,cari sampai jumpa tao tao ' aku pun hairan .setelah dia melangkah keluar dari kereta aku , aku cepat cepat membuka beg dan tercari cari barang yang misteri itu . lantas , aku terjumpa satu sampul surat berwarna PINK dan di dalam itu terdapat kad yang berwarna pink jugak bercarton cartoon teddy bear .sesungguhnya dia tak pernah leka dengan barang kesukaan aku iaitu bear :) ..aku buka kad itu dengan senyuman.isi di dalam kad itu biarlah kami berdua saja yang tahu ..aku mengUPDATE belog kali nih khas ditujukan buat dirinya .orang yang aku maksudkan dalam entrt ini ialah NUR NADIAH BINTI BAKARUDIN aka CIK LALLA .yaa dialah orang itu ..aku harap dia tahu setiap nasihat dan teguran aku kepadanya ialah tandanya betapa aku sayang akan dirinya .walaupon aku tak sempurna tetapi aku tidak mahu apa apa yang buruk berlaku kepadanya .aku sentiasa risau akan dirinya apabila dia tidak bersama aku melainkan dia bersama keluarganya yang tercinta .macam macam yang berlaku antara kami tetapi persahabatan kami tetap kuat dan erat .aku harap persahabatan ini akan terjalin hingga hujunh nafasku .dia lah yang selalu ada bersama aku .dia lah yang mengambil berat tentang diriku .aku sayang sangat sangat dekat dia .
"""" awak awak .. saya harap awak baca cerita nih tao tao , saya taip nih khas buat awak .."""" banyak perkata yang aku ingin luahkan tetapi cukuplah setakat ini . awak tidak pernah saya lupakan walaupun sesaat , saya harap awak juga begitu..gelak tawa tangisan senyuman sentiasa menjadi kengan kita bersama .. :)


kad yang paling bermakna :)








kengan kami ~ banyak sangat ini baru sikit .ekceli banyak lagi ..tapi cukuplah setakat ini ..





ni lah dia pic kami bersama..dia seorang yang comel + segak sangat ..
dia yanag aku maksudkan ialah seorang gadis yang memakai shawl hijau di dalam gambar ini



..aku harap dia tak melupakan aku andai takdir memisahkan kami ,andai aku pergi dulu darinya ..aku harap dia tidak melupakan persahabatan yang telah lama terbina ini .. 

okeyy begitulahh cerinyanyaa .teheee ~ :) ..oke papaye ..hargailah rakan kita , nasihat ,teguran menjadikan sesatu hubungan itu kuat .. ini cerita kami lahh .. hee ~smile always :) ..



senyuman mula terukir dibibir

ASSALAMUALAIKUM ..
heyy blogger ..ya ammpunnn lamanyaaaa aku x update .. wahhh ~ kemain lagi aku stdy kan ..hee ..
noww ! TRIAL SPM dah habis ..hee gumbiranyaa rasa hati ini ..hoyeah hoyeah ..mcm2 dugaan yg melanda masa trial tp Alhamdulillah , aku dapat hadapinya dgan penuh kesabaran .. yalaa kan bulan puasa :) kena banyak bersabar lah .. hee hope result pon okay :)  ..thengs to all my friends yg wish 'GOOD LUCK' for me ~. teheee ~ (^___^) ..okayy lahh .. saja ja nak gtao trial dah habis ..memang perghhhh agak lega lahh ..perasaan yg mula bermain sekarang .. 'agak2nya lepas SPM nanti rasa mcm mna eyhh ?' wahhh lagii syiokkkkk ! hohoo ~
and dah update belog tue .. nak ambil kesempatan lahh ..hemm RAMADHAN dah nak tggal kan kita ..semoga segala ibadat yg kita lakukan diterima oleh-NYA .. dan semoga perubahan yang baik akan berlaku dalam diri masing masing .. :)  ..
okay lahh .. nak update banyakk sangat hee ~ see you again yeahh  :)
papayee ~ ..  

perpustakaan menjadi pilihan aku untuk study ..  :)

peaceee ! trial dah habes .. heee ~ ^___^






Saturday, 13 August 2011

OUTING time (^___^)

ASSALAMUALAIKUM ..
heyy blogger .. (^__^) .. besok aku trial huh ! pra-spm ..so kawan2 doakan aku nah :) ..thengs my dear friends ..
oke lahh tujuan aku update rini bukan sebab pra-spm tue aku just nak lupakan sekijep ..sebab terlaluu pening nih ..almuklumlah 2 hari berturut2 aku pergi library hemm ..penat2 .. (u__u)
aku nak update sal aku outing dgn mmbe2 tersayang aku :) ..thengs to photographer (spyro) sebab sabar mlyan macam2 karenah kami :) thengs ~ ..ekceli ..lau x aku sorang jea tapi eshh malu lahh so aku ajak mmbe2 aku skali tehee ~
mmbe2 yg terlibat ialah .. nadiah(cik lalla affens) , syifaa farhana , alina(alyna affens) , juga atyra rahim (^__^) heee .. mngikut photogrpher .. the affens sister hee ~ .. 
ekceli aku nak update lama dah tp pic baru dapat :) sokey sokey ..nih aku da updated ting tonk !
nih terjadi sebelum puasa , kami stdy kt lib then mcm besa lah perot dah berdangdutkan so kluar ..then terjmpa plak photographer yg kami knal , kbtulan dia bawak camera dia ..hee ,dia ajak aku ,so kami pon apa lagi tehee ~jum2 ..kita tgk mcm2 gaya kami posing .. (^__^)

yess im kirara ~ the owner of this blog ~

jangan tinggalkan aku  T_T


K.A.M.I

alaaahaaii ~ apatuu ..with syifaa :)

skodeng deng ~  :)

she is my sayangs :) teehee ~ nadiah (cik lalla)

K.A.M.I

yess ..mahan is my nick name :)

aaaa apa dah jadi dgn aku nih HAHA ..sabo jea lahh

wenk2 ..beg merah kesayanganku tidak pernah dilupakan :)

tehee ~ .. friends forveer n ever :)

saya sayang akan hubungan persahabatan ini :)

kami berdua :) ..takkan pernah terpisah walaupon pelbagai dugaan yg melanda

kegilaan kami haha ~ candid ~

K.A.M.I

chakk !

wahahaa ~ nak posing gak tehee ~

peace ! (^__^)

kami berempat ! love this picca so fuck damn much :)

yeahh !K.A.M.I the movie haha ^__^


okeyy ..maka tamatlahh sesi photoshoot kami :) toink2 .. jangan hgpa kutuk , kami taw kami tak lawa mcm hgpa .. (^__^) tapi kami sayang akan persahabatan yg terbina .. :)
just wanna update this .. see you again yeahh in new entry in blinkblinkhomepage  ..



Wednesday, 10 August 2011

Percayalahh padaku my dear

    ASSALAMUALAIKUM ..

heyyow frens .. (^__^) .. rini aku mao update sal lagu ..tehee ~ ..apa2 ja laa ..da lama nak update tp sifat kerajinan tak muncul muncul , skrg baru hadir di dalam diriku :D ..
oke lahh aku nak share lagu nih , mmg best ! dah lama aku cari last2 ..dapat jugak heee ..lagu nih bertajuk PERCAYA PADAKU - UNGU -
aku dengar x jemu weii .. (^__^)  .. jumm2 titew nyanyi ..

*PERCAYA PADAKU - UNGU -


Aku tak tahu apa yang ku rasakan
Dalam hatiku saat pertama kali
Lihat dirimu, melihatmu
Seluruh tubuhku terpaku dan membisu
Detak jantungku berdebar tak menentu
Sepertinya aku tak ingin berlalu


Reff:

Berikan cintamu juga sayangmu
Percaya padaku ku kan menjagamu
Hingga waktu menjemputku



Ku berikan cintaku juga sayangku

Percaya padaku ku kan menjagamu
Hingga waktu menjemputku

Saat ku tahu kau akan pergi jauh
Izinkan aku tuk selalu menantimu
Untuk katakan ku ingin dirimu (ingin dirimu)



Agar kau tahu betapa ku terlalu

Mencintaimu aku akan menunggu
Hingga dirimu kembali untukku



Repeat reff


Tolonglah aku bagaimana diriku

Ungkapkan itu rasa yang membelenggu
Dalam hatiku ku cinta padamu



Repeat reff


Berikan cintamu juga sayangmu

Percaya padaku ku kan menjagamu
Hingga waktu menjemputku


OKAYY teheee ~ untuk full video ..click this :)  


 http://www.youtube.com/watch?v=PCSmluNMA0w   (^__^) ..

selamat mendengar :D .. papai ~ toink toink ^_^






Thursday, 4 August 2011

tanak tanak yebina ? =.=''

ASSALAMUALAIKUM ..


heyy blogger (^__^) selamat berpuasa untuk hari ke 5 yeah yeah yeahh .. smoga kita diberkati oleh-NYA.. :)
oke lahh berkenaan dgn tajok kann ..saje jea tuhh heee tak tau nak post apa ..ekceli ..kalau korang usha belog aku kann ..ada mcm budak2 sikit kann ..dgn background cartoon2 + lagu pon lagu cartoon ..HAHA ..
eyhh biarlahhh ..belog aku ..hee ikot citarasa sndiri yaa kawan2 .. ngee ~ tiba tiba jaa aku edit2 belog aku jd belog tanak-tanak yebina pulak (kanak-kanak ribena) ..



hee apa2 jea la ..(^___^) so WELCOME TO MY BELOG my dear friends .. :)  ..





dah usha bole tekan button FOLLOW nahh nahh ..thank you so much ^__^ ..
oke lahh .. chaa chinn chauu :) .. pappye ..tingg tonk !





Wednesday, 3 August 2011

pandai buat tapi nak beranak tak pandai -.-''

ASSALAMUALAIKUM ..
heyy guys :)
tajok ak mcm kasar jea kan 
hehee ..ekceli xda laa marah tp kesian ..
so jumm kita baca ..
al-kisahhh ~~
kali nih aku nak story pasal ...
ermm kucing aku T__T..aku kan peminat setia kucing sejak aku kecik2 dulu lg ^_^
pantang jmpa kucing ..aiyaa ~ ada2 jaa karenah aku :D
oke .. semalam selasa 3.ogos.2011 
jam 12 am kot ..kucing aku yg bernama LILO , beranak untuk kali pertama..


memang laa best kan , hee tp kesian diaa ..
dia x reti nak beranak wehh ..serius kesian gila ..aku smpai nges tgk dy ..hoho
memang rumah aku bising gila time tu ..mst jiran cina aku cakap
'aiyookk manyak meliah ini lumah ..' 
hohoo ~ ..dia pandai bunting tapi nak beranak x reti huhu
kesian .. elok dah anak pertama nak lahir tuh ..tersekat pulak ..
haddoi!! .. pastu aku lahh tlg jd mak bidan bg kucing aku nih .. bhaha ,,msti geli dgar kan haha
tp sokey jea ^__^ ..ada laa cara2 tertentu aku buat ..hee..
aku pon tarik laa anak dia kluar , anak dia pon kluar then hemmm
sudah mati :'( ..umur dia x pnjg ..
dia lemas time Lilo nak beranak tuh sebab tersekat ,,
comeii gila anak lilo huhu .rugi ..tp apa kan daya hemm
then anak kedua pulak nak kluar ..
aku ingat bule kluar mcm biasa la tapi hemm mati jugakk ..memang kesian lahh :(
perut lilo punya laa beso time bnting tuh ..tp nak buat mcm mna kan ..kena trima jea laa
then ,, aku ingat dia dah hbes beranak so biarlahh ..
tiba tiba bangun pagi td , kak aku nmpak ada muka ..kt ..... dia
huhu so xbole nak buat apa lahh . mak aku pon bwakdia pergi klinik haiwan .
doktor tu pon kluarkan dia .. hemm mati jugak
to my cute cat lilo : sabar jea laa .. nty ada la rezeki oke :D
anak2 yg dia lahir nih memang comel comelll geyam2 .huhu wrna puteh ada tompok2 polka dot :D
haha ..


tu jea lahh nak cite ...sekarang lilo sedang anggap anak kakak dia dan mak dia sbgai anak dia sndiri :)
sebab kakak n mak lilo baru lahirkan anak juga ..
smua anak kucing yg aku ada skg nih 6 ekor ..
so smua kucing aku skrg ada 10 ekor ..heee :) best2 ..
happy fmly of cat :D haha
shuke shuke ^___^ ..
k lahh btw besok aku ada  pra trial bg arab huhu
hope boleh buat n dont forget to pray for me yeah yeah :)
harap2 aku lulus dgn cmerlang ..ameen ~
oke laa babai dear :)
ting tonk !