heyy guys ..thank you for viewing my official page okay .. do follow do talk to my shout box ..tehee ~ im simple girl only .. ''LOVE RED LOVE ME ! LOVE BEAR LOVE ME ! LOVE CAT ALSO LOVE ME .. ~~ .. '' im so crazy of them ..thats all .. ~do not forget to follow me~thank you dear friends .. TiNgGtOnK !

Friday, 30 September 2011

dari HATI ke HATI =)

"Pesan pada DIRI, jangan tersalah memberi HATI pada insan yang tak sudi, pada insan yang 
tak mengerti..kerana sekali kita memberi, selamanya dia diHATI. Sekali kita dilukai, sampai
bila-bila tetap kita ingati. Pesan lagi pada DIRI, hati-hatilah memberi HATI sebab ia hanya untuk insan yang tahu menghargai betapa tingginya nilai sekeping HATI. HATI dan PERASAAN ini hanya untuk insan yang MENYINTAI dan MENYAYANGI DIRI kita SEIKHLAS 
HATI."




''Bila cinta putus ditengah jalan usahlah bermuram durja menyakiti diri sendiri. Bangkitlah 
dan mulakan cinta baru. Kerana setiap cinta yang hilang pasti akan ada pengganti. Usah 
mengharap pada yang tak pasti, usah merayu pada yang tak sudi. Cinta pertama tidak 
semestinya yang terbaik. Setiap cinta mempunyai keunikan dan kehangatan yang tersendiri.
Janganlah terus terikat kepada cinta yang sudah pergi.. ''






''Apa itu cinta?cinta ialah anugerah Allah kpd hambaNya utk mencintai ssama manusia..cinta
merupakan satu-satunya bunga yg mampu mekar tanpa bmusim..cinta itu lbih indah andai dsulami dgn iman yg teguh kpd penciptaNya..maka carilah cinta kpd yg Maha Esa agar 
dkurniakan cinta yg abadi serta suci kpd diri ini..jd jganlah mempermainkan cinta yg 
dper0lehi agar ia menjadi satu-satunya cinta dari saat ia menjelma''






Aku : awak, cuba tutup mata rapat2 dgn tgn awak .

Dia : kenapa ?



Aku : buat je laa .

Dia : ermm..ok .



Aku : gelap tak ?

Dia : yup !


Aku : tu laa hidup saya tanpa awak... :')

♥ ♥





"Jangan pergi dari saya. Sampai akhir masa saya akan cuba memenangi hati awak, sehingga akhir hayat saya. Ketika itu jika kamu ingin pergi dari saya, pergilah."



''sebanyak mana awak
‘RINDU’ saya
lebih banyak saya
‘MERINDUI’ awak
tapi sebanyak mana awak
‘MELUPAKAN’ saya
tak sedikit pun saya
MELUPAKAN’ awak..''
''Biarpun ombak yang merubah pantai
Kasihku takkan hancur berderai
Biarpun hari berganti hari
Dirimu tetap ku nanti''


Hiasi tidurmu dgn
titisan air SEMBAHYANG
Lelapkan matamu dgn
kalimah SYAHADAH

alaskan tidurmu dgn
DOA
moga.. dirimu mendpt
rahmat dari NYA

SELAMAT MALAM…





''ajal maut jodoh pertemuan bukan kita boleh tentukan pun ,

bercinta bagai nak qak pun kalau takdakk jodoh takpi mna pun .''





wahahaa .. objektif aku buat semua nih ..sebab mlm nih aku bosan gilaa .. heee .. aku pon x
tao lah hape bnde yg aku update nih hehe .. kwan2 jgn marah oke .. (^__^)  .. hangpa xpa
laa smua dah ada couple .. boleh laa buat ayat jiwang jiwang kan .. huhu aku nih SPM dah 


book aku .. so single mingle .. wenk2 .. aku nak stdy dulu .. hgpa xpa laa .. kalau ada jodoh x kemana pon kan ..lari p laa mna pon .kalau jodoh tu ada tetap ada aeh .. x payah susah
susah nak lari bagai .. hee ~ .. aku hanya menunggu seseorang yg betol2 sesuai ja .. 


no couple no love .. say YES to stdy wahahaa .. ngekk ja kann .nih kes aku bosan ! ..oke laa 
dah lewat malam .. besok nak kuar .. yeah ! ! .. tu pon pergi buat apa yg harus pelajar  ..     
haha SPM buat .. wenk2 .. okey kawan babai ~ =)



Thursday, 29 September 2011

bagun pagi dikejutkan dengan kematian (T___T)

ASSALAMUALAIKUM ..


haii kawan .. bertemu lagi kita ..hemm hari nih pagi pagi aku dah update blog .. nak buat mcm mna .. nih jaa aku mampu .. (>__<)  .. hari nih mood aku x berapa nak happy .. sebab  .....  :'(  .. bagun pagi dengan

linangan air mata di pipi  ..  :''(   .. marilah kita sedekahkan al-Fatihah untuk si mati .. hgpa nak tao dak siapa ? hemm .. siapakahh siapa siapa ? nih bukan siapa nih benda apa ?? hemm ekceli kucing aku yg meninggal pagi

nih .. hee .. msti hangpa kata ' esshhh buat nervous aku jaa budak nih .. kucing jaa pon . nak perasaan lebih lak '  eyhh2 biaq kt aku laa .. nak buat mcm mna .. mcm nih la perasaan seorang gadis pencinta kucing dulu

kini selamanya .. hemm berbalik kepada topik kita ='(    .. kucing aku kena langgar lari oleh kenderaan bernombor plate .............................    .. (biarlah rahsia) aku pon x tahu sebnarnya hee .. tiba2 mak aku kejut ..

                          mak  : bagun bagun !! bambam mati !!!!!
                          aku   : hah ??? mati sebab apa ???eeeeeshhhhhhh
                          mak  : kena langgaq ngan keta
                          aku   : eeeessssssshhhhhhhh bodooooo laaaaaaa !!!!!!!!!!!!!
                          mak  : sabaq jaa laa , nak buat mcm mna ..
                         aku    : eeeeeeeeeee bengong laa sapa yg langgaq tuh .erhhhhhhhhh !!!!..
                          mak  : cepat laa .. mak nak tanam dah ..
                         aku    : diam ( lau aku tengok stg , aku kesian n menangis x bermelodi stg .. huwaaa ..x tngok
                                    pon dah menagis weh !..)

hemm begitu lahh ceritanyaa .. aku pon x tgk arwah kucing aku sebab ..... :'(     .. x sanggup nak tgk dengan darah yg byk ..  :'(  bambam ..maybe ALLAH syg hg lebih dari aku sayang hang ..  sampai hati hang tggai aku bambam  :'( kemarin baru ja hang bermanja ngan aku .. hari nih hg dah meninggalkan aku ..


kucing aku baru ja dilahirkan ..masih kecil lagi   

selalu bermanja dengan aku  ..


tiba tiba dapat berita kematiannya  =(


sabar jea lahh .. hemm .. gambar kucing kucing nih bukan gambar bambam .. gambar sekadar hiasan .. tapi hampir sama dngan mirip bambam  :(



haaaaa hgpa tao dak kesah nih ! tgk kasut memang dah tao kann ..sapa yg rajen  bab2 facebook atau blog ..memang akan jmpa .. pmpuan nih bengong ! aku malas nak tunjuk video sebab aku tao ..siapa yg tgk pasti akan maki pmpuan nih .. pmpuan murahan  betoi dia nih ! .. duk buat khianat kt kucing ,, haishhhh !!


okey lahh kawan .. yang nih saja aku nak cerita hari nih ..tentang kucing aku ..aku sayanngggg smua kucing yg ada di dunia nih (u___u) .. k lahh .. nak baca yaasin kt kucing aku sat .. hemm ..selamat tinggal bambam  :'(

assalamualaikum

Monday, 26 September 2011

yaaa ahhlan wasahhlan .. =)

Assalamualaikum .. 


heyy kawan .. huh ekceli penat gilaa skg nih sampai kesihatan aku pon x terurus .. huh ! sabar jealaa kann smuanyaa demi hg SPM .. SPM telah datang mengorat aku .. OMG !! hati aku pon dah cair kt dia .. nak buat

 mcm mna nih ..aiyakkkkk !! sorry if saya tercurang dgn awak .. sebab SPM berjaya menambat hati saya ,, coihhh ! ..haqu biqu ..  bessa leeeee .. org nga busy spm kann smuanaa sebab spm .. heh ! ..so  .. nawaitu aku

 kali nih nak storyyyyyyy bouttt bout bout ! ehemm ehemmm .. KEM BAHASA ARAB yg sudah aku lalui dan hadir selama 3 hari 2 malam di skolah aku ..wahahaa .. lau kt luaq xpa la jugak bersemangat lahh ana nih 

nak speking arab nih buat kat skolah ..heh apa2 pon tennkiuu cikgu2 ustazah2 ustaz2 yg berusaha gigih untuk
 anak2 pelajarnyaa .. tnpa mereka siapalahh kita kann . wokeyy2 cukoplahhh beletiaq ..

aku stay kt hostel selama 3 hari 2 malam start hari khmis hari tuuu berapa bulan aku x brapa hingat hee ..22.9.2011 kot x silap aku laa ..sorry kepale aku tengah pening nihhh.. ngehee ~ nih pon baru jea balek 

dripada kelas tambahan arab ..adehh T__T  .. xpa laa kann berapa bulan jea lagi nak mcm nih .. wenk2 ..oke ..aku stay kt hostel then makan minum mndi blablablaa smua kt hostel laa .. aku tumpang dorm kwan aku 

.dorm nih perghh ! terbaikk ..antara ahli dorm dia ialahh farhana ..dia nih tauke gamat hgpa tao ..lau nak tempah barang2 gamat bole la book kt dia nih oke .. heee ~ bobo jgan marah aku nahh , ak just promote jea

 heeh .. depa smuaa sporting habisan ! memang wahhhhh happpppy laa =D .. ermmm .. tiap kali aku bgun jea msti ada org marah sebab bila aku bagun jeaaa mstiii bising .. heeh .. nak buat mcm mna kann ..mulot ada

 cakap jea laa .. sampai ke malam mulut aku duk pokkpett pokkpett ..hee ~cpew yg ckap bnyak tue mai2 kita geng nahh haha .. oke lahh just nak cerita tue jea ..wlwupon makanan asrama x sesedap mna tp aku

 bersyukur sebab bila teringat balik kesian org yg x dapat mknan tu ..hemm so bersyukur laa apa yg kita ada nah .. jangan duk menyebai x tahwan ! hg dapat tu kira oke .untung laa tu ..hg nak apa lagi .penampaq ?? 

haha .. opss ! terEMO puloks .. sorry2 .. oke lahh ..yg nih jea laa ak nak cer hee .. haa ada lagi ! lupa puloks den nih haa .. hari sabtu aku sedih siakk ! yealaa ..ada jamuan raya tp ak x terbawak baju raja laa pulak heeh

 .. xpe lahh .. aku pkai jea baju mna yg ada ..huhuu.. pakai bju raya kaa x pakai kaa ..makanan serupa tu gak .. wenk2 ..asaikan hgpa gumbira sokmo ..jangan duk banyak songeh sangat .. haa sapa2 x fham apa yg aku

 story nih ..sorry okey ! aku budak kedah ..aku loghat kedah .. eyhh2 kite tak reti lehh nek cekep behese keyy eylll haha .ngeks ..satg aku ckap stg kang ada pulak yg x faham .. oke lahh ..papai tawan2 .. wish luck
 to all spm cndidates..

heyy .. sempat snap hee ..
shuke nyeaa tiap2 malam dia teman aku tdoe hee ^^


with them ! my perenn :)

yeahhh .. talk to her hand .  =)





Tuesday, 20 September 2011

.. terbaik dari kelas aku .. =D


ASSALAMUALAIKUM .
heyy bloggers :) .. kemarin ,Isnin . aku bersama 1 kelas aku ada buat jamuan .. wahhh best nih :D ..geng geng kelas aku smuanya sporting2  :)  .. jamuan kelas aku sntiasa jauh n bukan dalam aloq staq haha .besa laa smuanya kaki berjalan kann and rendu nak naik bas ramai2 mcm nih .heh ..tahun lepas ada buat kt pulau pinang .tahun nih dekat kulim pulak ..teheeee ~ kali nih smua kaum adam kelas itu turut serta .. tahun lepas hanya dan terbuka untuk kaun hawa sahaja .. untuk kelas aku jea okeyy kelas akaun .kelas lain hgpa nak hgpa buat lah .jangan jeleesss ngan kami nah haha . :D  .. okeyy jmuan kmrin hanya 2 org guru sahaja yang menyertai kami .ini kerana , kebanyakan guru mempunyai tugasan yg lain dan tidak dapat mengikuti kami .cikgu yg terlibat kemarin ialahhhhhh ..  cikgu akaun.perdangan dan sivik kami iaitu cikgu paezah .cikgu nih memang sporting habisan .. dan cikgu norzita iaitu cikgu maths kami ..:D ..kami sayang cikgu tao  :D ..tennkiu sebab ikut kami n sporting dgn kami .hee .. tp sedih jgak lahh guru kelas aku x ikut sbb ada tak brapa nak sihat .hemm nak buat mcm mna kan .doakan bg cikgu2 kita sntiasa sihat okey . (^__^) okey lahh kmren ada jugak lahh snap2 pic ..jum2 kita tengok sikitttttttttttttttttttttttttt ,, ahaha ..


permulaan gambar haha :p

senyummm dulu okeyy   =)

with CHOPIE CHOPIE  =) .. lepak kt dorm dia dulu sblom pergi wenk2 =)

yess ! my nama ASMAHAN .
any probs ?  =p
(^______^)
slagi ada cmra ..
merata boleh jadi keja :p
dan nak posing lagi ...
wenk2

dia sengaja buat mata mcmtu sebab nak bg sama ngan mata aku =.=''




najihah with insyirah

xdan nak sampai spuluh saat , aku tdoq dlu nahh haha
nih keja si nadiah ! grr >.<

bagun2 terus tersengih sorang sorang  

yeahh ! lagu nih dah laa muka aku bila dapat shopping  .. kt giant kulim  .. =)
habes duet >.<

dia nihh ..qenyih dapat ais krim ..heh .. 

hat nih lagi sorang ..dari form 1 sampai form 5 satu kelas ngan aku .haha
terbaik laa weh  =)



makan dulu sebelom pergi makan heeh

senymm lagi sebab dah sampai restran :D

depa nihhh sweee ^^

ketua perjalanan kami tanpa dia kami xleh la nak p kulim nuee
haha tenkiuu izati :D

yeahhhh !

(^__^) yeeehaaaa~

no cption :)

student dgan cegu2 sporting :D

kaum adam kelas aku .skit jea ..hik2

(^___^(

(^________^)

cjopie chopie .. senyum sakan aeh nak makan haha

'wahh satg aku nak habiskan smuanya ; haha
kidding oke miaaa :)

depa nih suka bergambaq ! =)

syusyuuu suka bungaa :)

=)

dia nih .. suka lagu ni ..suka senyum sorang2 haha

happy ~

with najihah :)


baca doa seblum mkan nah kawan2 =)

time mkan dan lagi snap :)

sedapp kodd ..tgk ! kami mkan sampai licin hahaha

muka terkezut mkanan dah licin heeh
*cpew makan nihhhh ??  =.=''

yeay ! kami dapat mentos sorang satu :) . pmilik rstran bg heee

mana mana pon bole snap kann ..

OTW balek dah wenk2

cik kiah ! hg bisik apa weh ? ^^



oke ..dah siapp ..huh ! penat tggu nak upload pic satuuu satuu . smlam kami sampai skolah nak dekat pkol 10 gak lahh ..memang best :) .oke lahh..thats all ..tenkiuuuu sbb sudi baca cerita yg hemm =.=''
papai tawan tawan .. enjoy your days ^^ ..salam .