heyy guys ..thank you for viewing my official page okay .. do follow do talk to my shout box ..tehee ~ im simple girl only .. ''LOVE RED LOVE ME ! LOVE BEAR LOVE ME ! LOVE CAT ALSO LOVE ME .. ~~ .. '' im so crazy of them ..thats all .. ~do not forget to follow me~thank you dear friends .. TiNgGtOnK !

Monday, 9 December 2013

My New Life

Assalamualaikum , hi blogger . long time no see ya . hehee . ekceli aku dah smbung degree kt Universiti Sultan Zainal Abidin, Gong Badak, Terengganu kos rekabentuk industri teknologi dan kejuruteraan . Alhamdulillah rezeki aku disini dan kos ni . Dari Kedah ke Terengganu. Yeah! mmg aku lari bidang dari akaun ke Industri Design . Alhamdulillah ,sedikit sebanyak aku minat jugak dengan kos ni even aku x ada asas lgsung dalam kos ni . Semoga Allah permudahkan segala urusanku . Sekarang ni tengah musim tengkujuh , so hujan tak berhenti . First time aku alami banjir disini tanpa keluarga tp family tetap dihati hehe .
Di sini aku join dengan Kor-Suksis . mcm2 org ckap pasal kos aku dan suksis . kadang2 buat aku down sikit2 . tp xpa ,ada kawan yg sntiasa faham dan bg semangat dekat aku ..Allah bg mengikut kemampuan kita . So never give up Mahan .! kalau dah minat tu semua tak ada masalah kan ? hehe moga2 Allah permudahkan segala urusan aku .Ameen . kawan2 tolong doakan utk aku jugak okay ? :) tetiba rasa nak menangis tulis post ni HAHAHA rindu kedah rindu family . xpa mahan berkorban sikit :)

with baju gempur -kor-suksis-

classmate :)

mmg kena dengan tempat , i love beach damn much !

dulu satu sekolah ,ingat xjumpa dah .rupanya jumpa balik
hahaha :D Azira






Monday, 9 September 2013

A B C D E F G H I LOVE YOU

Assalamualaikum , hey hey you you ! heee lamanya tak ketemu sehhh rindu bangat ni sama kamuuuu , tediaaa sejak sekian lama tak update blog mai mai jadi indon teruih haha , heyyo , hey , hai  . :D  .

Jeng jengg tajuk lagu tu har har har , adakah pemilik blog ini fallen in love ?? siapakah mr right nye ?? wah wahh mcm apa lg kan haha . dengaq dak lagu dalam blog ni ? haa best woah , melting dengar suara syed shamim dalam lagu ni , keep repeating ja dh berpa jam dh hahaha and lirik dia jugak best ! itu laa maksud disebalik tajuk post kali ni huahuahuahuaa .

ini dia lirik dia , boleh usha usha jika mahu , jika tak mahu pon ohh tidak mengapa , :)

Lyric & Song - Ed Acoustica
Music by AffanMusic (Affan Aizat)
Intro .
Chorus :
A B C D E F G H I love you , oh no
baby I will never let you go , for sure
Cos you’re everything I’ve been waiting
For whole my life .
A B C D E F G H I want you , to know
That every single thing I did for you, its for us
Im glad you’re here singing with me
For whole my life .
Verse 1 :
I (3x) feels like im losing my mind
And I (3x) really want you be mine
Cos when I look around I see no one (but you)
No matter what happens just you that I want
(Repeat Chorus)
Verse 2 :
You (3x) always make me fallin’
And you (3x) are the one that I need
Cos when you look around you see no one(but me)
No matter what happens just me that you want
kalau nk tgok through You tube boleh Click sinii :)
terenggg just itu jaa melting dengar suara dia .

Hanya suka suka saja k , Jangan lebihkan segalanya daripada Maha Pencipta kita okay ? :)





Thursday, 11 July 2013

Pengalaman dan Kenangan

Assalamualaikum , 

hye kawan2 . fuuuangg fuaangg amboi , lama nyaa cik mahan ni x update blog kan . hehee . perkara biasa (^__^) .Aceno dengan Ramadhan kawan2 tahun ni ? okay ? Mesti okay kann hehee . ermm okay now mahan nak update fasal pengalaman dan kenangan sepanjang mahan bekerja dekat Hasani Books Alor Star .haa baru tau kt alor star ada Hasani ? hahaha baru buka jaa dalam bulan 4 , 2013. mcm tu :) .

 so no wonder la ramai yg tak tahu pasai kedai ni kan , okay mai nk promote sikit nah . haha hasani ni area bangunan Jakel , Romantika ,Felinna Boutique . Hasani ni kedai dia Hujuuuuuuuuuunnnngggggg sekali hahaha tudiaa nk habaq kata hujung tu kemain panjang U kami nahh haha . 

Kat Hasani ni ada jual buku kanak2 , sek men ,sek ren , buku2 awam , buku agama , IPTA ,dan makanan2 sebelah timur tengah turut dijual yaa tuan tuan puan puan sekalian . kalau free tu sila lah singgah di Hasani kay . *AKU PROMOTE XDAK GAJI PON* hahahaha , Alhamdulillah sepanjang aku bekerja semuanya berjalan lancar , kakak2 dan abg2 sedia membantu tika suka dan duka (ayat sastera ya) .

 perlu dak mahan mention nama staf ? xperlu kot nah sbb ramai sgt staf dia . sampai mahan sendiri pun tak tahu mana staf mana pelanggan .HAHA .okay tipu . haha . Semua staf2 sporting dan boleh masok pala laa orang kata kannn .. best sgt kerja dengan depa semuaa . now mahan dah berhenti sbb nk sambung belajar .InsyaAllah :)  . okay Mahan kalau tak snap tak sah la kan . di mana saja mst akan snap .jd kenangan tu hahaha . 

hat dok cakap tepon tu Maneger kami hat baju merah tu pekerja kesayangan dia
HAHAHA :D
ni promoter untuk buku2 agama kay ahahah saya la tu --'
geng2 stationary dan makanan
baju oren : kak jannah diikuti dengan kak fina n kak imah ,
belakang sekali hat kecikkk haluih comei2 tu kak farhana 
geng ni suka posing hahaha :D 
depa takdak reja babtu leh snap lagu ni 
hat ni staf hasani palling rajin HAHAHAHA 
time nk balik pun sempat lg nahh 
shemailee = smile :)
bertiga .
tudung putih : kak ain
tudung bunga2 kak mas idayu eh ! kak mastura :D heeh
jadi reja bila 2 2 duk depan camra nah hahaha
rotate kepala . (^__^)
with kakak yg kecik nyomei lottey kak wana :D
staf hasani yg berbakat dan rajin .
kak wana , kak alia serta kak ain
mcm2 gaya staf hasani boleh lakukan .
inilahh GWIYOMI HASANI hahahahahaha
seorang yang rajin dan lemah lembut hehehehehe
kak ain comel :D
dia baru digelar bapa . Alhamdulillah :D
bodyguard ! hahhaha
sahabat :)
kak nabila , dia ada buat tempahan manik dekat baju .serius lawa dia jahit . kagum sangatt <33
ni nama dia Sajardeen . dalam xmw snap .tgok2 qenyih jugak hahahaha
kak alia KETUQQQQ 
tembakk diaa !!!!
'berani hg tembak aku , aku tumbuk hg maw ? " =='
free show . ada "cokodok" dalam hasani hahaha
*geng staf ja yg mengerti akan caption ini :D 
cashier kak aida :D
seee betapa kecilnyaa ibu kita ini hehehehe  :D
geng lama .
kes dera dan buli
kak niza bersama ehem2 nyaa .diapit oleh saya dan mohsin

 okay , so sad kay sbb kena berhenti dah  , ermm best sgt kerja sini . ada mcm2 cokodok ada . meneram pon ada . mcm2 laa ada hahahaha . dan terima kasih sangat2 kepada staf yg bg hadiah kt mahan time mahan nk berhenti . terharu sgt . egtkan xdak hadiah apa hee rupanya nahh hambek kau mahan ,xcukop tangan nk bawak :) . thanks sangat . 




k thats all about my experiance n our memories . nanti ada masa lapang mahan p kacau hampa semua buat reja nahh .dont worry k hahaha . k lah selamat berpuasa kawan2 . semoga ramadhan kali ini lebih bermakna buat kita semua :) Assalamualaikum ^_^


Sunday, 5 May 2013

H O L I D A Y

Assalamualaikum ,

 hyee kawan ! aceno dgn politik ? ehee okay2 xmau start dengan politik , ini blog bukan untuk berpolitik , maaf maaf maaf .heee . Pada hari Khamis 3.5.2012 . saya dan 2 org kakak saya pergi Langkawi . saja saja 

jaa pergi ke tempat kelahiran aku tu kahkahkah *nak habaq jugak place og my birth . xleh belah ehee . boleh bercuti lah kami geng2 mtrik dah start cuti , namao jeles nahh . okay kami p Langkawi bot kami pg tau jam 8.20am .perghhh haaha sampai sana dalam 10 mcm tu . kami naik bot dr jeti kuala kedah . p harini balik esok! haaa cena cena cena ? express kan cuti kami hahahaha yeah ! mmg best tp kalau best kalau 1 family 

complete p melancong :') , nak buat cena . parents ada kerja utk dibuat .abg stdy dan x balik lg ,bulan 6 maybe :) . insyaAllah ada rezeki , melancong lg kan. alaa p kali p p Langkawi ja pon hahahahahaha . *perluka hahaha mcm tu -__-'' *  kami p sana sewa kereta dan ambik chalet kt pantai chenang . best dpt tgok pantai . feeel ja . tenang sungguh . bukan nk muhung . sbb tu kalau org tekanan serabut2 suka p tempat yg mcm tu like pantai or mana2 ja laa , tp pling tenang date dengan Allah . (^_^) .

me with sister . arrived at Langkawi :)

hikkhokkhikkhokk ! :D


peace yoo ! puncak! haha #cableCar

rotate :)

petang2 p makan laksa + laicikang . mmg sedap laksa dia ni ! perhhh



weee ^__^

waktu senjaa :D

dinner :D  rotate again hahaha

last day :'( Pantai Chenang .

happy ! yeayy ni kt pantai Beringin :) lawa woahh !

love dis piccaa :D

hi, my name is Asmahan :)

malam , around 11.45pm . lepak pantai chenang :D

tengah lepak ada kucing mai duduk atas riba , wohohoooo :D

seee ! dia tidoq atas aku haaaa hahahaha :D

memories :)
dalam cable Car pon bolehh ! hahaha :D

masa dalam cableCar kan , best jaa dpt tgok pemandangan :) dah sampai kt atas dalam berapa minit hujan membasahi bumi Langkawi wohooo kabus koi banyak ah kt atas . kami turun dah hujan tp xlaa lebat sgt . xnampak apa pon . kabus ja so nampak putih jalaa heeh . thats all :D