heyy guys ..thank you for viewing my official page okay .. do follow do talk to my shout box ..tehee ~ im simple girl only .. ''LOVE RED LOVE ME ! LOVE BEAR LOVE ME ! LOVE CAT ALSO LOVE ME .. ~~ .. '' im so crazy of them ..thats all .. ~do not forget to follow me~thank you dear friends .. TiNgGtOnK !

Sunday, 18 May 2014

Rindu awak , sahabatku...

Assalamualaikum kawan-kawan . apa khabar ? hehee , one of all . i miss my one and only sahabat Nur Nadiah Bakarudin so much :'(   . lama tak contact , dia ada kerja kerja tertentu .. 

mulianya kerja dia Ya Allah  , aku kagum sangat dgn hg nad , :')  harap dapat bimbing aku sahabat dunia akhirat , dlu kita jahat sama-sama , nakal sama-sama , kan ? ^^ miss all the memories between us a lot ! dr sekolah ke matrik , masuk ke zaman universiti kami berpisah namun alhamdulillah ukhuwah persahabatan yang kuat , bak kata ustaz dekat skolah " ke hulu ke hilir hanya berdua saja , xdak kawan lain dah ka? "

 hahaha . when im listening a song by dadali - ku tak pantas disyurga . its remind me to nad, sbb dia yg bg lagu ni , sangat mendalam lirik dia , harap kawan2 yang lain rasa apa yg saya rasa bila hayati lagu ni (lagu dalam blog) . waiting for nad , please reply my whatsapp nad !!! byk benda nk story morry :'(  , i need you . even aku mcm ni , tp aku harap hg x abaikan aku nad ,terima kasih atas segala nasihat dan share segalanya

 yg menginsafkan diri . Alhamdulillah , aku kagum , terharu sgt dgn perubahan hg , harap aku jd mcm hg juga ,insyaAllah :'D   .. tempat aku share segalanya , aku jd diri sebenar bila jmpa hg ,syifaa alai .dgn orang lain aku xboleh jd mcm mana aku duduk dengan hampa , hehee . jum layan lagu dadali :)
nk layan dalam youtube just click link kt bwah ni k :)

dadali - ku tak pantas di syurga


Sudah terlalu banyak dosa yang aku lakukanTuhan ampuni akuBerlinang air mata bila ku sebut namamuTuhan bergetar hatiku
Ku telah lama lupakanMuGelap hati, gelap jiwa, kelamnya hidupku
Ku tak pantas di surga namun ku takut pada nerakaAku hanya manusia, penuh dosaTuntunlah dan bimbinglah di jalan ridhoMuBeri aku kesempatan tuk menjadi yang lebih baik
Andaikan saja waktu dapat ku putar kembaliAku ingin di dekatMuBetapa pedih siksa yang telah Engkau janjikanTuhan maafkanlah aku
Ku telah lama lupakanMuGelap hati, gelap jiwa, kelamnya hidupku
Ku tak pantas di surga namun ku takut pada nerakaAku hanya manusia, penuh dosaTuntunlah dan bimbinglah di jalan ridhoMuBerikan kasihMu, berikan cintaMu
Ooh ku tak pantas di surga namun ku takut pada nerakaAku hanya manusia, penuh dosaTuntunlah dan bimbinglah di jalan ridhoMuBerikan kasihMu, berikan cintaMu










Sunday, 11 May 2014

Now just 3F in my head

Assalamualaikum , 

hyep koraangggg (euwww ) hai hampaaa (the original language) HAHA , okay .

 wooww ! lamanyaa x updatee blogg terasa rindu tersangat sangat pulak , haha skrg ni jarang dah update lgpun bukan zaman dia dah kan nk blog ni , dulu boleh laa rajin sgt nk update . now ada masa sikit kita update (padahal byk gilo kijo) haha . okay back to the poit "now just 3f in my head" tau dak apa ?

 haaaa  mai nak bgtau maiii , mai nak habaq mai. haha takut org bukan utara baca tak faham pulakk . 3f ? means ? okay the meaning is Fening Fening Final HAHAHAHA . tu jaa . buwerkk! , sekarang ni kan musim final ,next week dah study week . mcm saya ni student design lerrr katakan so ada lah final project .

5 payyper final nanti . 25 26 27 28 Mei 2014 . nahh hambek kauu ! so wish me luck okay ! and goodluck utk kawan2 yang nk exam ni jugakk ^^ now aku fenin sangat dan tak ada benda nak buat restkan otak , before continue my business. sakit sakit before enjoy cuti sem ! yeayyy!! tak sabarnyaaaaaaa , jumpa anak anak dirumahhh , mama rindu anak anak mama . (kucing-kucing) hehehehee . just itu jaa nak update , haha . semoga Allah memudahkan segala urusan dan kita jangan sesekali lalai dan lupa terhadapNya, insyaAllah .Amin .....  :) 

Semoga berjaya sahabat-sahabat ^^



Monday, 3 March 2014

my Username

Assalamualaikum , 
hai guys! how about your day? hehe . okay post kali ni , just saja saja saja sahaja . hehe bosan mehh xtahu nak buat apa ,so teringat nak update blog. ^_^ . okay! do you know me ? meh meh kita kenal2 meh . hihi 

.sapa ada twitter ? facebook? insta ? wechat ? bbm ? haha :p  and so on ? come and share with me babe! hehe . okay just put your twitter or whatever you want dalam ruang comment ok . kalau xnak pun xpa ting ting ^^ . or do you want to follow me ? boleh saja . lai lai hihi 

Twitter :  https://twitter.com/blinkblink94   - @blinkblink94 - boleh laaa nk mengarut-ngarut kt sana sikit2 and saya juga suka share something awesome dlm twitter .

Facebook :  https://www.facebook.com/KiraraBlinkblink kirara blinkblink  just facebook,  . errr .. -,-' *krikkkrikkk* ahaha

Instagram : http://instagram.com/kirarablinkblink - kirarablinkblink - insta biasalah gamboo jelaa kan . saya suka juga bergambooooo and sometimes suka post benda yg nice nice laa hehe :)


Memandangkan saya jarang-jarang nk update blog m kita boleh kenal kt sana , kan kan? :D kasih biar satu kawan biar berjuta . kalau ada siapa nak kenal jum lah! berkawan hehee :)



That all babe ! thanks (^__^)


Thursday, 16 January 2014

All about what ???


Asslamualaikum, 

hihi bertemu lg kita dalam dunia Blog . yeah ! Alhamdulillah . sem1 dah berakhir . Syukur dapat siapkan segala projek dalam masa yang ditetapkan . hew agak mencabar sebab , aku lgsung xda asas dalam kos ni hehe . but Syukur . Thanks to Allah , Give me strength to face all chalengges . Harini 16 Januari 2014 . aku masih disini Unisza,Gong Badak ,Terengganu . menanti kem Tahunan suksis .haha agak menakutkan dan mngerikan . harap Allah bg aku kekuatan utk hadapi segalanya . sbb aku punya physical training sgt sikit . 

Sbb busy dengan projek . But never mind . Harap diberi kekuatan . Harap kawan2 maafkan aku sbb aku tak turun PT . bukan sbb sengaja . harap faham dengan keadaan aku . Okay ,Kem tahunan suksis unisza akan dijalankan di Agro , Setiu  selama seminggu . so aku akan balik kedah 26 Januari . " Mahan ! kejap jee balik " kata2 yg sering kawan2 bicarakan bila aku bgtau aku akan balik kedah 26.1. :) tp its sokay . asalkan dapat balik jugak . Syukur sgt . Biasa lahh as a student kann . Lagipun aku masuk suksis sbb minat bukan paksaan . hehehe . Pelbagai dugaan time nak buat projek , Alhamdulillah , berkat doa dan kesabaran akhrnya siap juga , Allah kurniakan aku ,kawan2 yang prihatin . Syukran Ya Allah . :') aaa nak nangis rasa hahahaha . 


Ni final projek utk Drawing . canvas , archylic , Islamic geometry , contrast.
Thanks to Prof Abdullah Sani .byak membantu :)
yes! semangat saya utk buat kerja hehe :D
Dah habis busy dengan final project utk drawing then masing2 busy buat final project sbject Workshop Technology - En Amirul Fahmi - . Utk project ni kena buat berkumpulan . hehe tp gambar dengan kumpulan aku xdakkkk . haih lupa nak bluetooth -,- hahaha

first time buat kerja gini .Alhamdulillah , pengalaman hahaha

Hasilnya :D  bermanja dengan"future" haha kuda bermotor . gabungan kenderaan yang diguna pada zaman dahulu
dan kenderaan yg digunakan pd zaman kini :)



Okay dah habis project tu then third project . subject Creative Thinking -En. Addy- . ni projek individu , kena buat somthing yg boleh bergerak sndri .Kinetic Sculpture atau Automata , Pilih nak yg mana ? haha aku pilih kinetic water .
contoh mcm gambar dibawah ni haa .

                                                         
 okay disini special thanks to Taufiq (oppa) ,kak siti (mama iti) , Iya (adik hingusan) haha sbb saling tolong menolong buat projek ni , paling special utk Oppa kita laa muehehee . sbb dia byk tolong . Alhamdulillah , sorry ada certain part yg buat hampa semua marah . *Janji tak buat lagi* :-(  . then kitorang belikan kek special utk Oppa haha .
yummy ! 

me with taufiq (oppa) :D

semua nak bergambar dengan oppa hahaha
wadi , iya , taufiq , me

again ~
kak siti , taufiq ,me , wadi :D

hehe alhamdulillah dah habis semester 1 . harap persahabatan kita yg dah macam family ni kekal laa nah nah hehe syg hampa semua :') weheheu .
Okay now focus on camping . haha suksis !! suksis !! :D
muka apa laguni mahan ? hahahaha 

dia ni suka ada hmm azira busuk , malaih mandi haha, dia merajuk tak pasai aku haha 

aku suka kacau org nak bergambar . buat model catwalk hahahahaha

yes ! berjaya masuk jugak hahaha.

Okay just tu ja nak post , Motif ? entah lahh hahaha sahaja nak share ,, doakan aku kuat utk bercamping ya kawan2 hehehe :)  , baru sem1 chill babe .byk lg dugaan . Semoga Allah permudahkan segalanya . Ameen :')

*Muhd Asraf thanks sntiasa ada menjadi gila gila mereng mereng , release tension , "he makes me smile and laugh" wuuu hahaha kawan teman tapi mesra gituuu.. ehemm ehemm haha