heyy guys ..thank you for viewing my official page okay .. do follow do talk to my shout box ..tehee ~ im simple girl only .. ''LOVE RED LOVE ME ! LOVE BEAR LOVE ME ! LOVE CAT ALSO LOVE ME .. ~~ .. '' im so crazy of them ..thats all .. ~do not forget to follow me~thank you dear friends .. TiNgGtOnK !

Friday, 28 October 2011

D.U.G.A.A.N ~ .....

Assalamualaikum .. 
hyee peeps :D .. how are you my heart ? 

aiceceyyy .. buat2 muka x sihat lak ..sbnrnya sihat kan kan :)) hope2 smua kawan2 sayaa sihat2 ajee yaaww  . (^__^) ..eyh2 apasal rini kirara nmpak cm happy jea ? wahahaa ~ ekceli harinih penatttttt sangat-2 .. nak tau sebab apaa ?? wahaha meh2 nak cite laa nih ..eyh2 sabar laa kejapp nak cite laa nih  =.='' tiba2 aku rasa

 macam ''eshh apa lahh kirara nih , cakap nak cite tapii duk mengarut bagai ' wahaha ~ fyi .. hobi saya letew mengarut ngarutt :D  .. sapa ada hobi mcam saya ? wahh geng2 .. ngehehee ~ ..orite oritee ! now kirara nak 

story moryy mories fasall hari nih ..iaitu JUMAAT 28.10.2011 ..hehe pulon kann letak sekali date .. eyhh biar lahh belog aku ..kau kesah sangatt keeee ? .. wenk2 .. erm oke lah malas nak mengarut bagai kan .. rinih 

..memang takk dirancang pon ..pagi tadi ..tiba2 aku bagun awai mndi then solat subuh .. kul 7 pagi siap semuanyaa :D haha sebabbb semalam kemain lama dah aku tdur .. huhu .. so buat apa nak tdur lama2 kann haha ..sapa2 yang rajin tdur tuh ..pleaseee dann tolonggglahh jangan terasa heh sebab aku pon suka tdur

jugak ..dulu laa sekalang udah belubah maa :D  .. weheeuu ..yep2 kan aku bagun awai kann .. so ..setelah beberapa minit kemudian dapat mecej daripada monmon saya .. '' mahan ! jum jogging ''  aku baca2 wahh 

terbeliak biji mata aku heh .. aku pon gtaw lah mak aku .. nak p jogging ngan syifaa then mak aku pon bagi .. hoyeahh hoyeahh ..apa lagii .. ambek kunci moto laa aku pon ..bruuummm brrruuummmm pi taman  =D 

..okey dah sampai taman x jumpa pulak monmon aku ..hemm so aku pon jogging lee sorang2 .. tiba tiba kannnn .. ada orang .............................................................................................. cakap ''pheeewwiiittt 

''dari belakang . aku malas nak toleh belakang .. takot perasan pulak kan ..erhh banyak kali jugak laa duk phheewiitt2 ..last2 aku toleh jugakk ! rupa rupanyaaa ..... org tuh ialah monmon aku =D haha ..macam hape lagikann cite kirara nih .haha biaq laa wei ! wekk .. okeyy then perbualan aku ngan syifaa  a.k.a monmon

monmon : weh hg keluaq pi library dak rini ?
kirara     : dakk kott , aku tuition lahh ..
monmon : ouhh hemm oke xpa aa..

then kami pon sambung berjogging =D  pastu balik2 rumah ..aku terfikirrrrrr .. haa hari nih ada test akaun kt tuition ..wahhh aku x setadi apa lagi nih ..so ak pon gtw mak aku 'mak nak p library' mak ak cakap ,okeyy ! 

:))  ..dalam masa nih aku terlupa yg syifaa pon nak p library waduh2 ..aku egt aku sorang heh xpa laa .aku pon mecej laa dengan sayang aku ..' sygg ! rini nak p libb jum2 tapi balek kul 3.30 lahh .ada tuition '' syg aku ckap ..okey haha ..thenn sampai lib oke aku sorang .=.=''  tiba2 ..terjumpa lahh dengan sorang budak tiutt 

miutt nih ..pakai baju pink tudung pink serba serbi dia pink haha PINKKY GIRL kot nah haha .. tao dak sapa ..jeng jeng jengg ~ monmon aku lee ..haha .. muka kami sama2 terkejut ..haha ..yealaa kann terlupa lak kawan aku sorang nih nak p library jugak huhu  .. so kami duk semeja lahh time nihh sayang aku x sampai lagi woahh :-( hemm .. then sembang2 ngan monmon aku ..

kirara  : hang balik pkul barapa ?
syifaa   :awai kot sebab ada tuition ..
kirara   : sama laa kita haha ..

lepas tuh aku terus text aku ' sygg ..syifaa pon nak balek awai sat lagi ..ada tuition ' syg aku ckap 'xpa lahh , x jadi nak p '' ..ermm okey stdy stdy stdy tettttt kul 12.15 dah ..so semua kena keluar daripada library ..n 

semua kaum2 adam pergi menunailam kewajiban mereka . =) ..aku ngan syifaa pergi makan ! wahaha perut kami dah berdangdutt =D ..xpa pergi laa makan kan ..thenn stopp kejap ..tetttttt !! taw dak pasaipa ? 

sebabbbbbbbbbbbbbbbbb.................. kami ada buat hobi kami .. haha =D ..shuke shuke (^__^) sapa sapa takk shuke tu ..sorry aku x pernah suruh hang suka pon oke =p ..agak kasar bahasa aku kan =) sorry keyh .lawak2 ajee dongg =) ..oritee !! jum2 ..kita tengok hobi apa laa yg depa nih suka sangatt heeh .. waattchaaaaa ~  

yeahhh ! with my monmon =D 
aishehh ! monmon omei =)

hee sayang die tau ! :-*

erhh =.=//

nih laa hobi monmon juga syg saya .. (>___<)

(^__^)

silaa jangan buhsan dengan gambar2 kami nahh ! >__<

haa haa kutuk2 ..
kirara : weh ada org kutuk kita :-(
monmon : aummmmm tamao laa gitu =D

peacee no warr =D

yeay ! ada org suap saye =D hangpa ada ? haha

kiraa : syifaa jangan begitu laa syg ..
syifaa :aaaaaaa ada org snap pic saya
kirara :  =.=''

wekk ! jaga tershendiri oleh RARAMON =D ..
ops ! duit seringgit terjelas disirtu haha

okeyy then selpas hobi kami selesai dijalankan ..kami pon pergi menunaikan kewajiban bagi semua umat Islam =) .. solat zohorr .. huhu ..lepas tuh rehat2 jap then ada panggilan daripada mak kirara yang tersayang ..

 mak dah sampai ..so aku pulang dulu yaa monmon. heeh ..ekceli dy pon tengah tunggu mak dia sampai tuh ..nak p tuition lak ..hemm .. huh ! tiba2 rindu dengan sayang aku ..heeh ..yealaa DUGAAN aku xleh jumpa 

dia hari nih .. babtu entry aku degaan HAHA ..nak taw dak cpew ? jengg jengg jengg dia ialahh . ---> cer tengok tepi tuh ada pic dia =D . nur nadiah bakarudin tehee ~aku bukan macam hangpa ada bf gf bagai =( 

aku setia dengan spm ngehehe ~ (^__^) ..owite2 ..tuh jea cita aku ..wahhh panjang ka haha .. tiba tiba rajen pilak aku menaip malam cegini =) ..hehe ~ ..btw kirara takk sombong lahh if kamu tegur kirara .. sapa sapa

 cakap kirara sombong tuh makaseh jea okey .. wenk2 ..okey lahh ..papai tawan tawan sekalian alam ..papai kucing2 ku haha =.='' .enjoy your day oke ..
Assalamualaikum (^__^)


Wednesday, 19 October 2011

Kenapa Tiada Sesiapa Membantu Budak 2 Tahun Yang Digilis Di China?

Assalamualaikum ..
heyy kawan .. okey lahh hari nih kirara nak share sikit tentang budak kena gilis kat china tuh .. tau x cite nih ? haaa sapa yg x tau tu x dpt mklumat terkini laa yee .. if nak tau baca laa paper or tgk berita di tv okeyy :) .. 

Kenapa Tiada Sesiapa Membantu Budak 2 Tahun Yang Digilis Di China?


ni lahh sebab2nyea ..jum2 kita baca okeyy

Salam hormat,

Saya yakin ramai rakyat Malaysia ingin tahu kenapa semua orang
hanya mampu memandang dan langsung tidak berusaha membantu
budak berumur 2 tahun yang dilanggar di China baru-baru ini.

Ianya berkaitan "culture & what they have practice in China."

Kenapa dan mengapa ianya berlaku?

Jom kita baca...

"Okaylah, sejak petang semalam, memang kecoh pasal video budak 2 tahun
kena langgar dengan van dan lori tapi malangnya takde seorang pon yang peduli.
Budak malang tu dah terbaring berlumuran darah tapi orang yang lalu lalang tu
buat dek jek...

Video tu mmg tersebar dgn cepat dan ramai yang marah dengan
kejadian ni... Kejadian ini berlaku di China dan bukan di Malaysia.
Pagi ini pon HOT fm buat topik pasal ni...

Sekarang aku nak cerita fakta sebenar dan boleh juga dikatakan peringatan pada
korang yang nak pergi ke China... Kalau korang jumpa or ternampak orang lain
dalam kesusahan seperti seorang makcik terjatuh basikal, atau budak kecik
dipukul or dibuli ataupun ko nampak seorang tua yang tibe² diserang sakit jantung,
sila jangan tolong..

Ye, benar kawan². JANGAN TOLONG! Nak tahu kenapa? Sebabnya bila kau tolong,
orang itu dah menjadi tanggungjawab engkau. Contohnya, kau nak tolong makcik
yang jatuh basikal tu, katakan makcik tu patah kaki, maka ko yang kena tanggung
sume kos perubatan die sbb ko yang tolong dia...

Ataupun ko akan disaman oleh anak makcik tu sbb ko lah penyebab mak die jatuh...
Inilah faktanya di China. Nilai moral dah takde. Mereka akan pentingkan diri sendiri
sbb kalau mereka tolongpun mungkin mereka yang akan tanggung akibatnya...
Serius wa cakap lu. Cerita ini diceritakan oleh ofismate aku yang membacanya
dalam akhbar cina minggu lepas.

Dalam akhbar tu penulis bagitau ada seorang askar (kalau tak silap aku) menolong
seorang tua yang terjatuh secara tiba2.. Kerana prihatin takde org lain nak tolong
maka askar ni pon naklah bantu tapi anak org tua ni nampak die pegang mak die
so die tuduh askar ni yang tolak mak dia. So askar ni kena saman dan terpaksa
menanggung kos perubatan org tua tu..

Akibatnya die kena buang kerja. Jadi kes budak yang kena langgar ni pun sama.
Baik biarkan jek budak tu sbb kalau tolong and jadi pape yang lebih teruk kat
budak tu, diorang yang kena tanggung.

Nak tahu tak apa yang pemandu van tu cakap pasal die langgar budak perempuan tu?
Mula2kan die dah terlanggar budak tu and die berhenti kejap sbb perasan die langgar budak.
Masa tu budak tu berada di tgh2 antara tayar depan dan belakang.

Die terfikir kalau budak tu mati,
die cuma perlu bayar denda lebih kurang RMB10,000- RMB20,000 je tapi kalau budak tu hidup die
kena tanggung akibatnya seumur hidup so die teruskan langgar budak tu dengan harapan budak tu
akan mati. Itulah undang2 di China yang mana kalau langgar mati lebih senang nak kira drpd langgar
hidup.

So sekarang pemandu van tu sangat berharap yang budak kecik ni akan mati..
Terukkan? Ini bukan tipu tau tapi seperti yang tertulis dalam paper cina hari ni...

Jadinya kalau sampai di China ingatlah pesan aku ni...
JANGAN TOLONG kecuali family ko sendiri...

Kalau ofismate aku (member kepada member Muhammad Taufik Bin Wahab) tu tipu maka tipulah aku...
Semoga perkara ini takkan terjadi di Malaysia tercinta ini...
Kesimpulannya, di mana saja, manusia semakin hilang pertimbangan diri

Nota:Matlamat tidak menghalalkan cara.



nih laa gambar budak uhh kena giliss .. mmg kesian ..hurmm :'(

nih gambar budak tuh dekat hospital ..
(u___u)




Friday, 14 October 2011

30 perkara perempuan tak sempat beritahu lelaki


ASSALAMUALAIKUM ..

haipp2 .. rinih kirara nak share smething ngan kwan2 .. baca sampai habiss taoo (^__^) .. jum2 kita mengamalkan budaya membaca dalam alam cyber wahaha ..  =)


30 Perkara Perempuan tak Sempat Bagitau Lelaki....

1. Bila sorang wanita mengatakan dia sedang bersedih,tetapi dia tidak menitiskan airmata,itu bermakna dia sedang menangis di dalam hatinya.


2. Bila dia tidak menghiraukan kamu selepas kamu menyakiti hatinya, lebih baik kamu beri dia masa untuk menenangkan hatinya semula sebelum kamu menegur dengan ucapan maaf.

3. Wanita sukar nak cari benda yang dia benci tentang orang yang paling dia sayang (sebab itu ramai wanita yang patah hati bila hubungan itu putus di tengah jalan).

4. Sekiranya sorang wanita jatuh cinta dengan sorang lelaki, lelaki itu akan sentiasa ada di fikirannya walaupun ketika dia sedang keluar dengan lelaki lain.

5. Bila lelaki yang dia suka dan cinta merenung tajam ke dalam matanya, dia akan cair seperti coklat!!

6. Wanita memang sukakan pujian tetapi selalu tidak tau macam mana nak menerima pujian.

7. Jika kamu tidak suka dengan gadis yang sukakan kamu separuh mati,tolak cintanya dengan lembut,jangan berkasar sebab ada satu semangat dalam diriwanita yang kamu tak akan tahu bila dia dah buat keputusan,dia akanlakukan apa saja.

8. Sekiranya sorang gadis mula menjauhkan diri darimu selepas kamu tolak cintanya,biarkan dia untuk seketika.Sekiranya kamu masih ingin menganggap dia sorang kawan,cubalah tegur dia perlahan-lahan.

9. Wanita suka meluahkan apa yang mereka rasa.Muzik,puisi,lukisan dan tulisan adalah cara termudah mereka meluahkan isi hati mereka.

10. Jangan sesekali beritahu perempuan yang mereka ni lansung tak berguna.

11. Bersikap terlalu serius boleh mematikan mood wanita.


12. Bila pertama kali lelaki yang dicintainya dalam diam memberikan respon positif,misalnya menghubunginya melalui telefon,si gadis akan bersikap acuh tak acuh seolah-olah tidak berminat,tetapi sebaik saja ganggang diletakkan,dia akan menjerit kesukaan dan tak sampai sepuluh minit,semua rakan-rakannya akan tahu berita tersebut.

13. Sekuntum senyuman memberi seribu erti bagi wanita.Jadi jangan senyum sebarangan

14. Jika kamu menyukai sorang wanita,cubalah mulakan dengan persahabatan.Kemudian 
biarkan dia mengenalimu dengan lebih mendalam.

15. Jika sorang wanita memberi seribu satu alasan setiap kali kamu ajak keluar,tinggalkan dia sebab dia memang tak berminat denganmu.

16. Tetapi jika dalam masa yang sama dia menghubungimu atau menunggu panggilan darimu,teruskan usahamu untuk memikatnya.

17. Jangan sesekali mengagak apa yang dirasakannya.Tanya dia sendiri!!

18. Selepas sorang gadis jatuh cinta,dia akan sering tertanya-tanya kenapalah aku tak jumpa lelaki ini lebih awal.

19. Kalau kamu masih tercari-cari cara yang paling romantik untuk memikat hati sorang gadis,cubalah rajin-rajinkan tangan menyelak buku-buku cinta.

20. Bila setiap kali gambar kelas keluar,benda pertama yang dicari oleh wanita ialah siapa yang berdiri di sebelah buah hatinya,kemudian barulah dirinya sendiri.

21. Bekas teman lelaki akan sentiasa ada di fikirannya tetapi lelaki yang dicintainya sekarang akan berada di tempat teristimewa iaitu di hatinya!!

22. Satu ucapan 'Hi' sahaja sudah cukup menceriakan harinya.

23. Teman baiknya saja yang tahu apa yang sedang dia rasa dan lalui.

24. Wanita paling benci lelaki yang berbaik-baik dengan mereka semata-mata nak tackle kawan mereka yang paling cantik.

25. Cinta bermaksud kesetiaan, ambil berat, jujur dan kebahagiaan tanpa sebarang kompromi.

26. Semua wanita mahukan sorang lelaki yang cintakan mereka sepenuh hati..

27. Senjata wanita adalah airmata!!

28. Wanita suka jika sesekali orang yang disayanginya mengadakan surprise buatnya(hadiah,bunga atau sekadar kad ucapan romantis).Mereka akan rasa terharu dan merasakan bahawa dirinya dicintai setulus hati.Dengan i! ni dia tak akan ragu-ragu terhadapmu.

29. Wanita mudah jatuh hati pada lelaki yang ambil berat tentang mereka dan baik terhadapnya.So,kalau nak memikat wanita pandai-pandailah...

30. Sebenarnya mudah mengambil hati wanita kerana apa yang dia mahu hanyalah perasaan dicintai dan disayangi sepenuh jiwa.




Thursday, 6 October 2011

radio + MonMon = ????

ASSALAMUALAIKUM .

heyy kawan .. how are youuuuuu ?? haha harap2 smua baik baik belaka .. (^__^)  . okeyy hari nih .. kirara nakkkk  update tentang radio + monmon = ???   .. haahhhh ?? apakahh ituuu ?? eshh kirara nihhh suka buat 

org pening pening nak fikirkan apa bendakahh itu ..hehe .. okey lahh begini ceritanyaa .. disini ada watak2
tertentu .. jum kenali watak2 tersebut okeyy  .. radio a.k.a alina .. monmon a.k.a syifaa farhana .. aku a.k.a kirara  .. haha .. 

khamis : 6 oktober 2011 .

sebelum maghrib

monmon  : mahan ! .. mai umah aku boleh satg kita study sikit ..
aku          : haaa okeoke ..stg aku p nahh ..
monmon   : oke sygg ..alai pon ada jugak .. 
aku          : woritee woritee .. wait and seeeee (^_^)

oke .lepas maghrb pon aku siap2 lahh nak p rumahh syifaa .. then kakak aku nak kluar beli brg pulakk besa lahh org tgh excited nak pi jalan jauh laa kata kann haha ..so . aku pon teman lahh kakak aku beli brg sat ..

dah habis beli pkul 9.30 baru on the sky pi rumah syifaa haha ..aku suka guna perkataan pelik okeyh .. on the sky means on the way.. hee ~

jam 9.30  lebih2 kereta aku terpacak di depan rumah syifaa .kami pon kemas2 lahh meja2 dan buku buku untuk megulang kaji pelajaran .biasalahh org nak spm kan ..weee~ then kami pon bincang2 sikit .. lepasss tuh

 x sah laa kan kalau pic kami xdak haha .. bergambar sambil stdy .. oke jugak smua nih kerja radio hahahaha ..sabar nahh syg heee ~ =D  .. jumm tgk kami stdy .. nakk ? kalau xmao xpa .. x paksa sangat pon . kami nih xdak laa segak mcm hangpa .. hhuu ~ nak tgk jum jum bole saja meyhhh ..



yeayy ! dapat belon .. hgpa ada ? haha

heeeeeee ~ muka nak kena penampaq >.<

haaa nih laa radioo saya haha

eyhh2 belon ada lagi =D

nih kerja kami .. yeahh ! .. hujung skali belah kanan ..
hak milik kirara .pink monmon .hjung belah kiri radio punya ..

monmon x larat nak dengar radio membebel hahahaha

tudia muka aku ..nah ambek ! haha kenapa ? nak kutuk ? jeles letew hgpa x leh wat muka mcm ni haha

jum stdy (^__^)
aishehhhwahh ~

ceyyy stdy kaa weh ? haha

depa nih omei =)

harap maaf hobi budak nih merenyih sepanjang hayat ;)
 okeyy ..lepas tuh mak syifa farhana menyediakan kami dengan pelbagai juadah haha .. ayat cm pa lagi kan ? haa sedaq pon .. ..kami pon menjamu selera .biasalah mak syifaa kan pandai masak mcm kawan anak dia lahh iaitu kirara hahaha .. oke lahh just nak uptdate nih jea .. hee .. papai kawan ,doakan kami berjaya dengan cemerlang dalam spm oke .. hemm tggal sebulan ja lagi .. >__<  ..
assalamualaikum



                                       




Monday, 3 October 2011

Tanda tanda yang harus disedari

Assalamualaikum .
 haipp kawan .. hari nih .. kirara nak share something yg amat penting kepada semua umat Nabi Muhammad

 s.a.w .. okeyy .. now jumm kita baca apa yg kirara nak share nih keyhh .,. sharing is caring rite =)  ..haa baca tuh jangan sampai tertidoe pulak ..waduh2 .. jumm kita renung- renungkan dan sedari akan tanda tanda kiamat yang selalu kita lihat ..

22 tanda hari kiamat semakin hampir :

1.Sembahyang diabaikan (diringan-ringankan).
2.Keinginan nafsu syahwat digalakkan dan berleluasa disebarkan melalui iklan, buku, gambar, risalah,atau filem.
3.Penjenayah menjadi pemimpin dan kebanyakannya jahil mengenai agama dan banyak memberi fatwa yang menyesatkan pengikutnya.
4.Perkara benar menjadi salah dan salah menjadi benar. Sukar untuk membezakan perkara halal dan haram kerana yang haram dianggap halal serta sebaliknya.
5.Berbohong menjadi satu keperluan dalam hidup dan menganggap jika tidak berbohong sukar untuk hidup senang.
6.Membayar zakat (harta, perniagaan dan pendapatan) dianggap beban.
7.Orang yang hidup mengikut kehendak agama ditindas dan hati mereka sentiasa merintih kerana maksiat berleluasa tetapi mereka tidak mampu mencegahnya.
8.Turun hujan di luar musimnya dan hujan tidak memberi keuntungan kepada makhluk di muka bumi.
9.Fenomena lelaki berkahwin dengan lelaki (homoseksual) dan perempuan berkeinginan kepada perempuan (lesbian) semakin menjadi-jadi.
10. Perempuan menguasai lelaki dengan memakai ubat guna-guna, sihir dan amalan syaitan lain.
11. Anak-anak mengingkari dan menderhaka ibu bapa (ibu bapa menjadi kuli dan anak menjadi tuan).
12. Kawan baik dilayan dengan kasar, manakala musuh diberi layanan baik. Kawan disangka lawan dan musuh dianggap sahabat serta memusuhi orang yang mengajak berbuat kebaikan.
13. Dosa dipandang ringan malah bangga melakukannya seperti zina, minum arak, bergaul bebas antara lelaki dan perempuan, meninggalkan sembahyang, mendedahkan aurat dan berjudi.
14. Masjid dihias indah tetapi kosong, terpulau, berkunci dan banyak berlaku kecurian barang masjid yang berharga.
15. Ramai yang sembahyang tetapi munafik dan berpura-pura. Di dalam sembahyang berjanji akan mengikut suruhan Allah tetapi di luar sembahyang melanggar perintahNya,
16. Akan datang golongan manusia dari Barat menguasai mereka yang lemah (iman) dan ramai terpengaruh dengannya seperti mengikut cara mereka berpakaian, bergaul dan suka berpesta.
17. Al-Quran dicetak dengan indah tetapi hanya dijadikan perhiasan dan jarang dibaca serta diamalkan kehendaknya.
18. Amalan riba berleluasa hingga orang alim pun terjebak sama.
19. Darah manusia tidak berharga, sering berlaku pembunuhan, peperangan dan jenayah.
20. Penganut Islam tidak mahu mengamalkan suruhan agama dan tidak mahu membela serta menyebarkannya.
21. Akan bertambah banyak penyanyi wanita (wanita yang tidak beriman adalah senjata syaitan yang baik).
22. Ramai orang kaya pergi umrah dan haji dengan tujuan melancong, yang sederhana pergi untuk berniaga dan yang miskin bermaksud meminta sedekah.











oke kawan2 renung2kan yaa .. sesungguhnya dapat memberi keinsafan kepada yang merenunginya ada lahh sangatt bagus ..gudgud =)  ..semoga kita mendapat hidayah ALLAH s.w.t .. sekiann ..assalamualaikum .. (^__^)